Op het bekende muziek, film en interactieve mediafestival heeft start-up Storify een SXSW Accelerator-award gewonnen. Een van de oprichters van Storify is de Belg Xavier Damman.

De SXSW Accelerator plaatst jonge bedrijven in de kijker die bezig zijn met social media, mobiele applicaties en webentertainment. In de vorm van een competitie stellen 32 jonge bedrijven er hun nieuwigheden voor. Bij de juryleden zitten onder meer mensen van Microsoft, IBM, Facebook, Google en grote investeerders als Sequoia Capital.

Ook Storify nam deel en geraakte tot bij de finalisten. Uiteindelijk won het bedrijf in de categorie 'News Related Technologies'. Naast de bekendheid ontvangt het bedrijf ook een geldprijs van 4000 dollar.

Storify bouwt webtechnologie waarmee je via sociale media een verhaal kan vertellen. Door tweets, video's en foto's over te verzamelen (drag & drop), creëer je als blogger of journalist een artikel. Dat verhaal kan je dan op je eigen website 'embedden'. Het bedrijf, gevestigd in Californië, haalde in februari nog 2 miljoen dollar investeringsgeld op.

Op het bekende muziek, film en interactieve mediafestival heeft start-up Storify een SXSW Accelerator-award gewonnen. Een van de oprichters van Storify is de Belg Xavier Damman. De SXSW Accelerator plaatst jonge bedrijven in de kijker die bezig zijn met social media, mobiele applicaties en webentertainment. In de vorm van een competitie stellen 32 jonge bedrijven er hun nieuwigheden voor. Bij de juryleden zitten onder meer mensen van Microsoft, IBM, Facebook, Google en grote investeerders als Sequoia Capital. Ook Storify nam deel en geraakte tot bij de finalisten. Uiteindelijk won het bedrijf in de categorie 'News Related Technologies'. Naast de bekendheid ontvangt het bedrijf ook een geldprijs van 4000 dollar. Storify bouwt webtechnologie waarmee je via sociale media een verhaal kan vertellen. Door tweets, video's en foto's over te verzamelen (drag & drop), creëer je als blogger of journalist een artikel. Dat verhaal kan je dan op je eigen website 'embedden'. Het bedrijf, gevestigd in Californië, haalde in februari nog 2 miljoen dollar investeringsgeld op.