Belnet is het Belgisch computernetwerk voor onderzoeksdoeleinden, waar zowel universiteiten, onderzoeksinstellingen als openbare diensten gebruik van maken. "We hebben momenteel problemen met ons netwerk, wat een impact heeft op alle cliënten. Onze teams werken hard aan een oplossing. Updates volgen zo snel mogelijk", zo meldde het bedrijf om 22.22 uur op Twitter.

Door de panne waren dinsdagavond de websites van de overheid, de universiteiten en de openbare omroep niet toegankelijk. Ook de websites van onder meer het KMI (meteo.be, kmi.be) en bpost waren niet bereikbaar. In totaal gaat het om 382 websites. Daarnaast zijn ook alle websites die gebruik maken van eID-inlogmogelijkheden geïmpacteerd.

Rond 1 uur was het probleem nog steeds niet opgelost. Belnet geeft op Twitter wel een servicedesk-nummer mee, en zegt volop aan het probleem te werken maar zwijgt over de oorzaak van het eigenlijke probleem. Mogelijk gaat het om een DDOS-aanval, al heeft het collectief Down-Sec ondertussen al ontkend dat het iets met de problemen te maken heeft. Recent werd het BNIX-netwerk van Belnet nog helemaal opgewaardeerd, maar het is lang niet zeker of de problemen hier iets mee te maken hebben.

In een tweet rond 1u45 verduidelijkte Belnet dat er geen upgrades of onderhoudprocedures liepen toen de problemen startten om 21u45.

Rond 2u10 waren de problemen van de baan, liet het bedrijf rond 3 uur weten op Twitter.

Er werd geen oorzaak voor de problemen aangeduid. Wel zei Belnet dat alle klanten een gedetailleerd verslag zullen krijgen over het incident.

# [Belga/KVdS]

Belnet is het Belgisch computernetwerk voor onderzoeksdoeleinden, waar zowel universiteiten, onderzoeksinstellingen als openbare diensten gebruik van maken. "We hebben momenteel problemen met ons netwerk, wat een impact heeft op alle cliënten. Onze teams werken hard aan een oplossing. Updates volgen zo snel mogelijk", zo meldde het bedrijf om 22.22 uur op Twitter.Door de panne waren dinsdagavond de websites van de overheid, de universiteiten en de openbare omroep niet toegankelijk. Ook de websites van onder meer het KMI (meteo.be, kmi.be) en bpost waren niet bereikbaar. In totaal gaat het om 382 websites. Daarnaast zijn ook alle websites die gebruik maken van eID-inlogmogelijkheden geïmpacteerd.Rond 1 uur was het probleem nog steeds niet opgelost. Belnet geeft op Twitter wel een servicedesk-nummer mee, en zegt volop aan het probleem te werken maar zwijgt over de oorzaak van het eigenlijke probleem. Mogelijk gaat het om een DDOS-aanval, al heeft het collectief Down-Sec ondertussen al ontkend dat het iets met de problemen te maken heeft. Recent werd het BNIX-netwerk van Belnet nog helemaal opgewaardeerd, maar het is lang niet zeker of de problemen hier iets mee te maken hebben.In een tweet rond 1u45 verduidelijkte Belnet dat er geen upgrades of onderhoudprocedures liepen toen de problemen startten om 21u45.Rond 2u10 waren de problemen van de baan, liet het bedrijf rond 3 uur weten op Twitter. Er werd geen oorzaak voor de problemen aangeduid. Wel zei Belnet dat alle klanten een gedetailleerd verslag zullen krijgen over het incident. # [Belga/KVdS]