Het Mobistarnetwerk werkt opnieuw normaal, meldt een woordvoerder van het bedrijf. Rond 15 uur is er terug een normaal telefoon- en sms-verkeer mogelijk nadat een kabelprobleem werd opgelost. Door de problemen op het Mobistarnetwerk ondervonden ook de Telenetklanten hinder.

Sinds woensdag 8.30 uur ondervonden gebruikers van het Mobistarnetwerk hinder bij het sturen van sms-berichten. "Bij werken werd een kabel van ons geraakt. Als gevolg hiervan zat er een grote storing op ons netwerk", zegt woordvoerder Patti Verdoodt. "Ongeveer de helft van alle sms-berichten en oproepen werden niet verzonden. Omstreeks 15 uur is alles weer genormaliseerd."

Het mobiele netwerk van Telenet, dat gebruik maakt van het netwerk van Mobistar, had af te rekenen met dezelfde hinder. "Omwille van technische problemen op het netwerk van Mobistar, kwam sinds woensdagochtend een op twee berichten van onze klanten niet aan. In de namiddag werd het probleem erger en kwamen ook de helft van de oproepen niet aan. Maar sinds 15 uur is het probleem van de baan", zegt Evelyne Nieuwland van Telenet.


Het Mobistarnetwerk werkt opnieuw normaal, meldt een woordvoerder van het bedrijf. Rond 15 uur is er terug een normaal telefoon- en sms-verkeer mogelijk nadat een kabelprobleem werd opgelost. Door de problemen op het Mobistarnetwerk ondervonden ook de Telenetklanten hinder. Sinds woensdag 8.30 uur ondervonden gebruikers van het Mobistarnetwerk hinder bij het sturen van sms-berichten. "Bij werken werd een kabel van ons geraakt. Als gevolg hiervan zat er een grote storing op ons netwerk", zegt woordvoerder Patti Verdoodt. "Ongeveer de helft van alle sms-berichten en oproepen werden niet verzonden. Omstreeks 15 uur is alles weer genormaliseerd." Het mobiele netwerk van Telenet, dat gebruik maakt van het netwerk van Mobistar, had af te rekenen met dezelfde hinder. "Omwille van technische problemen op het netwerk van Mobistar, kwam sinds woensdagochtend een op twee berichten van onze klanten niet aan. In de namiddag werd het probleem erger en kwamen ook de helft van de oproepen niet aan. Maar sinds 15 uur is het probleem van de baan", zegt Evelyne Nieuwland van Telenet.