'Periscope laat je livevideo's uitzenden. Je volgers krijgen meteen een notificatie van je livevideo, en kunnen deze in real-time bekijken, erop reageren en je 'hartjes' sturen', luidt de beschrijving in de App Store voor iPhone. Aan een Androidversie van Periscope wordt nog gewerkt.

Je hebt de mogelijkheid automatisch een tweet uit te sturen als je Periscope-uitzending begint, en kijkers kunnen de video dan zowel op Twitter als binnenin de Periscope-app zien.

De stream kan tot 24 uur na de uitzending herbekeken worden - al kan je de 'replay' ook gewoon meteen deleten -, en de maker kan hem opslaan in zijn filmrol.

Ook kan je 'private' uitzendingen maken, waarbij je heel specifieke mensen kunt uitnodigen.

De Periscope-app komt er ruim een week nadat de zeer gelijkaardige app Meerkat hoge ogen gooide op het South by Southwest-festival en Twitter een einde maakte aan de integratie van Meerkat in de microblog. Omdat het sociale netwerk dus met een concurrent ging komen, valt nu met zekerheid te zeggen.

Behalve Meerkat zijn ook de apps Kyte en Qik al actief in het domein van mobiele livestreaming en hebben ook diensten als Ustream en Livestream reeds enige tijd eigen smartphone-apps.

'Periscope laat je livevideo's uitzenden. Je volgers krijgen meteen een notificatie van je livevideo, en kunnen deze in real-time bekijken, erop reageren en je 'hartjes' sturen', luidt de beschrijving in de App Store voor iPhone. Aan een Androidversie van Periscope wordt nog gewerkt. Je hebt de mogelijkheid automatisch een tweet uit te sturen als je Periscope-uitzending begint, en kijkers kunnen de video dan zowel op Twitter als binnenin de Periscope-app zien. De stream kan tot 24 uur na de uitzending herbekeken worden - al kan je de 'replay' ook gewoon meteen deleten -, en de maker kan hem opslaan in zijn filmrol. Ook kan je 'private' uitzendingen maken, waarbij je heel specifieke mensen kunt uitnodigen. De Periscope-app komt er ruim een week nadat de zeer gelijkaardige app Meerkat hoge ogen gooide op het South by Southwest-festival en Twitter een einde maakte aan de integratie van Meerkat in de microblog. Omdat het sociale netwerk dus met een concurrent ging komen, valt nu met zekerheid te zeggen. Behalve Meerkat zijn ook de apps Kyte en Qik al actief in het domein van mobiele livestreaming en hebben ook diensten als Ustream en Livestream reeds enige tijd eigen smartphone-apps.