Streamovations, een anderhalf jaar oude starter uit Oostende, heeft woensdag een samenwerkingscontract getekend met het Amerikaanse beursgenoteerde softwarebedrijf RealNetworks.

Het gaat zelfs zo goed met de Oostendse start-up dat hij in november, naar het voorbeeld van Telenet, een kapitaalvermindering heeft doorgevoerd, met het doel de aandeelhouders te vergoeden. Gewoonlijk hebben starters méér in plaats van minder kapitaal nodig.

Het sterke punt van de West-Vlamingen is dat ze 24 of zelfs 48 talen kunnen meesturen in een standaard H264 videostream, die op pc of mobiel te volgen is. Hun systeem is al in gebruik bij het Europees Parlement, de Raad van ministers en de Europese Commissie, en bij de gemeente Koksijde, waar je de gemeenteraadszittingen van huis uit kan volgen (en herbekijken). Belgacom helpt daar bij de implementatie.

RealNetworks is één van de drie marktleiders in videostreaming, samen met Adobe en Microsoft. Zij kopen nu de kennis van de streamingtechnologie van Streamovations "voor een significant bedrag", zegt oprichter John Vanhoucke van Streamovations. RealNetworks gaat ook exclusief met Streamovations samenwerken voor de distributie van deze nieuwe technologie in Europa.

Verdere inkomsten voor de West-Vlamingen zullen afhangen van de verkoop van de videostreamingservers van RealNetworks, waarin de Streamovations-technologie zal worden geïntegreerd. "Wereldwijd zijn er 80 landen met meerdere officiële talen en zo'n 1500 internationale organisaties", vat Vanhoucke de perspectieven samen

Zijn bedrijfje zal in zijn eerste anderhalf jaar rond 500-600.000 euro omzet uitkomen met binnenkort 5 medewerkers.

Streamovations is een spin-off van de interdisciplinaire onderzoeksinstelling IBBT. Doordat de technologie zich op de standaard H264-encoder baseert, is ze bruikbaar op zowel Windows, Mac als Linux. Ze wordt zowel door Adobe Flash Player als door Silverlight van Microsoft ondersteund.

In samenwerking met Trends.be

Streamovations, een anderhalf jaar oude starter uit Oostende, heeft woensdag een samenwerkingscontract getekend met het Amerikaanse beursgenoteerde softwarebedrijf RealNetworks. Het gaat zelfs zo goed met de Oostendse start-up dat hij in november, naar het voorbeeld van Telenet, een kapitaalvermindering heeft doorgevoerd, met het doel de aandeelhouders te vergoeden. Gewoonlijk hebben starters méér in plaats van minder kapitaal nodig. Het sterke punt van de West-Vlamingen is dat ze 24 of zelfs 48 talen kunnen meesturen in een standaard H264 videostream, die op pc of mobiel te volgen is. Hun systeem is al in gebruik bij het Europees Parlement, de Raad van ministers en de Europese Commissie, en bij de gemeente Koksijde, waar je de gemeenteraadszittingen van huis uit kan volgen (en herbekijken). Belgacom helpt daar bij de implementatie. RealNetworks is één van de drie marktleiders in videostreaming, samen met Adobe en Microsoft. Zij kopen nu de kennis van de streamingtechnologie van Streamovations "voor een significant bedrag", zegt oprichter John Vanhoucke van Streamovations. RealNetworks gaat ook exclusief met Streamovations samenwerken voor de distributie van deze nieuwe technologie in Europa. Verdere inkomsten voor de West-Vlamingen zullen afhangen van de verkoop van de videostreamingservers van RealNetworks, waarin de Streamovations-technologie zal worden geïntegreerd. "Wereldwijd zijn er 80 landen met meerdere officiële talen en zo'n 1500 internationale organisaties", vat Vanhoucke de perspectieven samen Zijn bedrijfje zal in zijn eerste anderhalf jaar rond 500-600.000 euro omzet uitkomen met binnenkort 5 medewerkers. Streamovations is een spin-off van de interdisciplinaire onderzoeksinstelling IBBT. Doordat de technologie zich op de standaard H264-encoder baseert, is ze bruikbaar op zowel Windows, Mac als Linux. Ze wordt zowel door Adobe Flash Player als door Silverlight van Microsoft ondersteund.In samenwerking met Trends.be