In de eerste lanceringsfases zijn de voorbije maanden al 2.000 internetadressen van .brussels en 1.500 van .vlaanderen geregistreerd. Onder meer merkhouders, bedrijven en overheden kregen voorrang om een adres vast te leggen, maar ook particulieren die een URL met hun eigen naam wilden maken.

Nu is het ook mogelijk geworden om gelijk welk adres aan te vragen. Nog tot 15 januari kan iedereen om het even welke .vlaanderen of .brussels-domeinnaam aanvragen als die nog beschikbaar is. Dat kan via een verkooppunt of registrar, een bedrijf dat domeinnamen registreert. Op de site dns.be staat of het adres nog vrij is. Op de beschikbaarheid na zijn er geen beperkingen. Zowel Belgische als buitenlandse bedrijven, overheden, organisaties en particulieren kunnen een adres naar keuze aanvragen.

Voor adressen met meerdere gegadigden zal vanaf 15 januari een veiling opgestart worden, waarbij de hoogste bieder het adres in handen krijgt. Gigantische bedragen verwacht Philip Du Bois van DNS Belgium daarbij niet. Voor populaire .com-adressen werden in het verleden vaak miljoenen betaald, maar zo'n vaart zal het niet lopen. 'De .be-adressen hebben bijvoorbeeld traditioneel lagere prijzen', zegt Du Bois. Een duur adres zoals parfum.be werd bijvoorbeeld geveild voor 18.000 euro.

Na 20 januari 2015 start de laatste fase van open registraties, waarbij elke beschikbare .vlaanderen en .brussels-domeinnaam vrij aangevraagd kan worden via het first come, first served-principe. Met .be-adressen wordt ook al zo gewerkt, en daarvan zijn er al 1,5 miljoen ingenomen. Vanaf dan verwacht De Bois dat de vraag naar de .vlaanderen en .brussels sterk zal toenemen. (Belga/MI)

In de eerste lanceringsfases zijn de voorbije maanden al 2.000 internetadressen van .brussels en 1.500 van .vlaanderen geregistreerd. Onder meer merkhouders, bedrijven en overheden kregen voorrang om een adres vast te leggen, maar ook particulieren die een URL met hun eigen naam wilden maken. Nu is het ook mogelijk geworden om gelijk welk adres aan te vragen. Nog tot 15 januari kan iedereen om het even welke .vlaanderen of .brussels-domeinnaam aanvragen als die nog beschikbaar is. Dat kan via een verkooppunt of registrar, een bedrijf dat domeinnamen registreert. Op de site dns.be staat of het adres nog vrij is. Op de beschikbaarheid na zijn er geen beperkingen. Zowel Belgische als buitenlandse bedrijven, overheden, organisaties en particulieren kunnen een adres naar keuze aanvragen. Voor adressen met meerdere gegadigden zal vanaf 15 januari een veiling opgestart worden, waarbij de hoogste bieder het adres in handen krijgt. Gigantische bedragen verwacht Philip Du Bois van DNS Belgium daarbij niet. Voor populaire .com-adressen werden in het verleden vaak miljoenen betaald, maar zo'n vaart zal het niet lopen. 'De .be-adressen hebben bijvoorbeeld traditioneel lagere prijzen', zegt Du Bois. Een duur adres zoals parfum.be werd bijvoorbeeld geveild voor 18.000 euro. Na 20 januari 2015 start de laatste fase van open registraties, waarbij elke beschikbare .vlaanderen en .brussels-domeinnaam vrij aangevraagd kan worden via het first come, first served-principe. Met .be-adressen wordt ook al zo gewerkt, en daarvan zijn er al 1,5 miljoen ingenomen. Vanaf dan verwacht De Bois dat de vraag naar de .vlaanderen en .brussels sterk zal toenemen. (Belga/MI)