Het gaat om de kabel van zakelijke versie van de tablet: de Surface Pro, Surface Pro 2 en de Surface Pro 3. Gewone Surface-toestellen hebben het probleem dus niet.

Het probleem werd opgemerkt door Channelnomics.eu dat zegt dat Microsoft vrijdag met een officiële mededeling komt voor een terugroepactie. Maar intussen bevestigt Microsoft tegenover onze redactie wel dat zo'n actie er aankomt.

"Door schade aan de stroomkabels veroorzaakt door ze over lange termijn te strak op te rollen, te plooien of klemmen kan een zeer klein aantal Surface Pro klanten problemen ondervinden met de stroomkabel. We komen binnenkort met details over hoe klanten hun stroomkabel gratis kunnen vervangen." Aldus een mededeling van het bedrijf.

Het gaat volgens Channelnomics om toestellen die verkocht werden tussen de lancering van de tablet begin 2013 tot en met juli 2015. Hoeveel er precies het probleem kunnen ondervinden is niet bekend.

Update 10.45 uur:

Microsoft herbevestigt dat het om de Surface Pro's gaat die voor 15 juni 2015 zijn verkocht en laat weten dat klanten vanaf vrijdag een gratis vervanging kunnen aanvragen op www.surface.com/powercord.

Het gaat om de kabel van zakelijke versie van de tablet: de Surface Pro, Surface Pro 2 en de Surface Pro 3. Gewone Surface-toestellen hebben het probleem dus niet.Het probleem werd opgemerkt door Channelnomics.eu dat zegt dat Microsoft vrijdag met een officiële mededeling komt voor een terugroepactie. Maar intussen bevestigt Microsoft tegenover onze redactie wel dat zo'n actie er aankomt."Door schade aan de stroomkabels veroorzaakt door ze over lange termijn te strak op te rollen, te plooien of klemmen kan een zeer klein aantal Surface Pro klanten problemen ondervinden met de stroomkabel. We komen binnenkort met details over hoe klanten hun stroomkabel gratis kunnen vervangen." Aldus een mededeling van het bedrijf.Het gaat volgens Channelnomics om toestellen die verkocht werden tussen de lancering van de tablet begin 2013 tot en met juli 2015. Hoeveel er precies het probleem kunnen ondervinden is niet bekend.Update 10.45 uur:Microsoft herbevestigt dat het om de Surface Pro's gaat die voor 15 juni 2015 zijn verkocht en laat weten dat klanten vanaf vrijdag een gratis vervanging kunnen aanvragen op www.surface.com/powercord.