Zo'n keylogger slaat alles op wat mensen intikken op een toetsenbord. De politie ontdekte dat dergelijke apparaten in de USB-poorten van twee computers van de instelling waren geplaatst. Onderzoekers hadden daar poolshoogte genomen nadat meer dan twintig aangiften waren binnengekomen van gedupeerden.

De verdachte gebruikte volgens de politie inloggegevens van e-mailaccounts en webshopaccounts van nietsvermoedende slachtoffers. Hij liet de bestelde spullen naar verluidt bezorgen bij studentenflats waar hij ze uit brievenbussen kon halen. De politie kon de man eerder deze maand op een afleveradres arresteren nadat informatie was bemachtigd over een nieuwe bestelling.

De man bestelde onder meer harde schijven die hij vervolgens doorverkocht via internet. Hij verdiende zo vermoedelijk een paar duizend euro. 'Op deze manier probeerde hij zijn studieschuld af te lossen'', meldde de politie maandag. De man wordt verdacht van computervredebreuk, identiteitsfraude en witwassen.

Zo'n keylogger slaat alles op wat mensen intikken op een toetsenbord. De politie ontdekte dat dergelijke apparaten in de USB-poorten van twee computers van de instelling waren geplaatst. Onderzoekers hadden daar poolshoogte genomen nadat meer dan twintig aangiften waren binnengekomen van gedupeerden.De verdachte gebruikte volgens de politie inloggegevens van e-mailaccounts en webshopaccounts van nietsvermoedende slachtoffers. Hij liet de bestelde spullen naar verluidt bezorgen bij studentenflats waar hij ze uit brievenbussen kon halen. De politie kon de man eerder deze maand op een afleveradres arresteren nadat informatie was bemachtigd over een nieuwe bestelling.De man bestelde onder meer harde schijven die hij vervolgens doorverkocht via internet. Hij verdiende zo vermoedelijk een paar duizend euro. 'Op deze manier probeerde hij zijn studieschuld af te lossen'', meldde de politie maandag. De man wordt verdacht van computervredebreuk, identiteitsfraude en witwassen.