Amerikaanse studenten ontwikkelen Foursquaropoly, een Monopoly-versie die je speelt in het locatiegebaseerde sociale netwerk Foursquare.

Foursquaropoly, Monopoly die je kan spelen via Foursquare, startte oorspronkelijk als een studentenproject, maar wordt nu verder commercieel ontwikkeld. Daarom kan de merknaam nog wijzigen. In Foursquaropoly ben je zelf de pion en je stad of streek het spelbord.

Nadat je de app hebt gekocht (de initiatiefnemers willen er 2 dollar voor vragen) krijg je 100.000 dollar startgeld. Een gebouw dat nog geen eigenaar heeft, kun je dan virtueel kopen. De prijs wordt bepaald door hoeveel Foursquare-gebruikers ingecheckt zijn in het gebouw. De app laat je toe al je gebouwen te beheren en inkomsten te genereren; ook zie je hoeveel inkomsten de bezittingen van je vrienden opbrengen. Je moet ook onderhoudskosten betalen voor elk gebouw.

Het is nog niet helemaal duidelijk hoe je het spel zult kunnen winnen of wanneer de app beschikbaar zal zijn. Het idee is ook niet origineel. Een stel New Yorkers ontwikkelden eerder al World of Fourcraft, een Foursquare-versie van Risk. Maar die kon je alleen in New York zelf spelen. De video geeft een korte impressie van wat de ontwikkelaars met Foursquaropoly voor ogen hebben.

Foursquaropoly from Deanna McDonald on Vimeo.

Amerikaanse studenten ontwikkelen Foursquaropoly, een Monopoly-versie die je speelt in het locatiegebaseerde sociale netwerk Foursquare. Foursquaropoly, Monopoly die je kan spelen via Foursquare, startte oorspronkelijk als een studentenproject, maar wordt nu verder commercieel ontwikkeld. Daarom kan de merknaam nog wijzigen. In Foursquaropoly ben je zelf de pion en je stad of streek het spelbord. Nadat je de app hebt gekocht (de initiatiefnemers willen er 2 dollar voor vragen) krijg je 100.000 dollar startgeld. Een gebouw dat nog geen eigenaar heeft, kun je dan virtueel kopen. De prijs wordt bepaald door hoeveel Foursquare-gebruikers ingecheckt zijn in het gebouw. De app laat je toe al je gebouwen te beheren en inkomsten te genereren; ook zie je hoeveel inkomsten de bezittingen van je vrienden opbrengen. Je moet ook onderhoudskosten betalen voor elk gebouw. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe je het spel zult kunnen winnen of wanneer de app beschikbaar zal zijn. Het idee is ook niet origineel. Een stel New Yorkers ontwikkelden eerder al World of Fourcraft, een Foursquare-versie van Risk. Maar die kon je alleen in New York zelf spelen. De video geeft een korte impressie van wat de ontwikkelaars met Foursquaropoly voor ogen hebben. Foursquaropoly from Deanna McDonald on Vimeo.