Het lukt Nintendo maar niet om nieuwe kopers te vinden voor zijn traditionele consoles. De problemen worden verbloemd door het enorme succes van de onlangs gelanceerde app Pokémon Go. Het bedrijf waarschuwde beleggers eerder al dat de financiële impact van het nieuwe spel beperkt zal zijn. Het spel werd ook pas in juli gelanceerd, waardoor een eventuele impact ten vroegste pas bij de volgende kwartaalresultaten merkbaar is.

Onder de streep resteerde afgelopen kwartaal een verlies van 24,5 miljard yen (211 miljoen euro). Dat was veel meer dan de min van 3,4 miljard yen waar door analisten gemiddeld rekening werd gehouden. (ANP)

Het lukt Nintendo maar niet om nieuwe kopers te vinden voor zijn traditionele consoles. De problemen worden verbloemd door het enorme succes van de onlangs gelanceerde app Pokémon Go. Het bedrijf waarschuwde beleggers eerder al dat de financiële impact van het nieuwe spel beperkt zal zijn. Het spel werd ook pas in juli gelanceerd, waardoor een eventuele impact ten vroegste pas bij de volgende kwartaalresultaten merkbaar is.Onder de streep resteerde afgelopen kwartaal een verlies van 24,5 miljard yen (211 miljoen euro). Dat was veel meer dan de min van 3,4 miljard yen waar door analisten gemiddeld rekening werd gehouden. (ANP)