Het gaat Iris, specialist in documentherkenning en -beheer voor de wind. Het management voorspelt resultaten die boven de eerdere verwachtingen liggen.

De volledige, gedetailleerde resultaten van Iris worden volgende maand gepubliceerd, maar het bedrijf weet nu al te melden dat die ronduit goed zullen zijn. "Vanuit een financieel oogpunt wordt de goede tendens die al tijdens het eerste semester werd vastgesteld nu bevestigd", zegt ceo Etienne Van de Kerckhove in een mededeling. "Het omzetcijfer komt in de buurt van 95 miljoen euro (+16%). De brutomarge, de werkelijke polsslag van de onderneming, nadert de kaap van 47 miljoen euro (+18%). Op basis van de beschikbare gegevens en onder voorbehoud van de uitkomst van de audit die op dit ogenblik wordt uitgevoerd, schatten wij dat het EBIT ongeveer 8 miljoen euro zou bereiken (een groei van 35 tot 40%)."

Iris' andere ceo Pierre De Muelenaere ziet de toekomst rooskleurig in. "Met de nieuwe producten die we zullen aankondigen, moeten wij onze groei in 2008 kunnen verderzetten. Die zal worden ondersteund door interne en externe initiatieven en onze nieuwe filialen in Duitsland en Nederland zullen hieraan bijdragen."

Het bedrijf haalde het voorbije 120 nieuwe mensen in huis. Voorts kocht het MorningStar in Nederland en DocuTec in Duitsland. Midden vorig jaar haalde het bedrijf onder meer daarvoor 10 miljoen euro extra kapitaal op bij de Nationale Portefeuillemaatschappij (NPM) en Ackermans & Van Haaren (AvH).

Het gaat Iris, specialist in documentherkenning en -beheer voor de wind. Het management voorspelt resultaten die boven de eerdere verwachtingen liggen. De volledige, gedetailleerde resultaten van Iris worden volgende maand gepubliceerd, maar het bedrijf weet nu al te melden dat die ronduit goed zullen zijn. "Vanuit een financieel oogpunt wordt de goede tendens die al tijdens het eerste semester werd vastgesteld nu bevestigd", zegt ceo Etienne Van de Kerckhove in een mededeling. "Het omzetcijfer komt in de buurt van 95 miljoen euro (+16%). De brutomarge, de werkelijke polsslag van de onderneming, nadert de kaap van 47 miljoen euro (+18%). Op basis van de beschikbare gegevens en onder voorbehoud van de uitkomst van de audit die op dit ogenblik wordt uitgevoerd, schatten wij dat het EBIT ongeveer 8 miljoen euro zou bereiken (een groei van 35 tot 40%)." Iris' andere ceo Pierre De Muelenaere ziet de toekomst rooskleurig in. "Met de nieuwe producten die we zullen aankondigen, moeten wij onze groei in 2008 kunnen verderzetten. Die zal worden ondersteund door interne en externe initiatieven en onze nieuwe filialen in Duitsland en Nederland zullen hieraan bijdragen." Het bedrijf haalde het voorbije 120 nieuwe mensen in huis. Voorts kocht het MorningStar in Nederland en DocuTec in Duitsland. Midden vorig jaar haalde het bedrijf onder meer daarvoor 10 miljoen euro extra kapitaal op bij de Nationale Portefeuillemaatschappij (NPM) en Ackermans & Van Haaren (AvH).