De Belgische afdeling van Sun Microsystems plant een collectief ontslag. Maar mogelijk blijft het niet bij deze eerste ronde.

Op 20 april werd een collectief ontslag aangekondigd van een zestigtal personen op een personeelsbestand van bijna 190 mensen. Uitgerekend op die dag maakte Oracle bekend dat het Sun Microsystems overneemt.

Volgens interne bronnen bij Sun is de onrust bij het personeel groot. Zo heerst er grote onduidelijkheid over wie precies zal moeten vertrekken, maar de vrees is groot dat er na het reeds geplande collectieve ontslag nog een nieuwe ontslagronde zal volgen.

"Dit collectief ontslag is een plan dat ontstaan is voor de overname door Oracle bekend was. Heel wat mensen vrezen dat na de uitvoering van dit plan een nieuwe ronde zal volgen om de ontstane overlap tussen Oracle en Sun op te vangen", aldus een Sun-werknemer die zijn naam liever niet in de pers ziet verschijnen.

De Belgische afdeling van Sun Microsystems plant een collectief ontslag. Maar mogelijk blijft het niet bij deze eerste ronde. Op 20 april werd een collectief ontslag aangekondigd van een zestigtal personen op een personeelsbestand van bijna 190 mensen. Uitgerekend op die dag maakte Oracle bekend dat het Sun Microsystems overneemt. Volgens interne bronnen bij Sun is de onrust bij het personeel groot. Zo heerst er grote onduidelijkheid over wie precies zal moeten vertrekken, maar de vrees is groot dat er na het reeds geplande collectieve ontslag nog een nieuwe ontslagronde zal volgen. "Dit collectief ontslag is een plan dat ontstaan is voor de overname door Oracle bekend was. Heel wat mensen vrezen dat na de uitvoering van dit plan een nieuwe ronde zal volgen om de ontstane overlap tussen Oracle en Sun op te vangen", aldus een Sun-werknemer die zijn naam liever niet in de pers ziet verschijnen.