De eerste dag van de JavaOne ontwikkelaarsconferentie in San Francisco bracht de aankondiging van een Java applicatie 'Store' en JavaFX voor televisie.

Met Sun-ceo en -president Jonathan Schwartz op het podium benadrukte Sun dit jaar de mogelijkheden van JavaFX voor 'rich internet applications'. Naast de klassieke 'schermen' zoals computers en slimme telefoons, wil Sun ook JavaFX op het derde scherm in het leven van de gebruiker: de televisie. Dat resulteerde in de preview van de JavaFX for TV architecture, met een overzicht van de interactieve mogelijkheden van toepassingen op een 'slimme' tv. Tevens demonstreerde Sun nieuwe 'authoring tools' voor de JavaFX omgeving.

Een tweede hoofdpunt was de aankondiging van een Java Store, waar de ontwikkelaars van Java toepassingen hun werk kunnen aanbieden. Het is een onderdeel van het Java Warehouse, en vooziet een goedkeuringsproces. De 'Store' start met een 'private' beta, onder meer om na te gaan bij de ontwikkelaars welke vorm van betaalmechaniisme(n) ze verkiezen. Later volgt een publieke beta in de VS, pas nadien gevolgd door een wereldwijde toegang.

Voorts werd de beschikbaarheid nieuwe versies van de Java SE 7 SDK, een preview van Java EE 6 (met een definitieve versie later dit jaar).

De eerste dag van de JavaOne ontwikkelaarsconferentie in San Francisco bracht de aankondiging van een Java applicatie 'Store' en JavaFX voor televisie. Met Sun-ceo en -president Jonathan Schwartz op het podium benadrukte Sun dit jaar de mogelijkheden van JavaFX voor 'rich internet applications'. Naast de klassieke 'schermen' zoals computers en slimme telefoons, wil Sun ook JavaFX op het derde scherm in het leven van de gebruiker: de televisie. Dat resulteerde in de preview van de JavaFX for TV architecture, met een overzicht van de interactieve mogelijkheden van toepassingen op een 'slimme' tv. Tevens demonstreerde Sun nieuwe 'authoring tools' voor de JavaFX omgeving. Een tweede hoofdpunt was de aankondiging van een Java Store, waar de ontwikkelaars van Java toepassingen hun werk kunnen aanbieden. Het is een onderdeel van het Java Warehouse, en vooziet een goedkeuringsproces. De 'Store' start met een 'private' beta, onder meer om na te gaan bij de ontwikkelaars welke vorm van betaalmechaniisme(n) ze verkiezen. Later volgt een publieke beta in de VS, pas nadien gevolgd door een wereldwijde toegang. Voorts werd de beschikbaarheid nieuwe versies van de Java SE 7 SDK, een preview van Java EE 6 (met een definitieve versie later dit jaar).