Sun Microsystems gaat de komende twaalf maanden wereldwijd nog eens 3000 banen schrappen, of ruim 10 procent van de 29.000 werknemers van het bedrijf.

De 3000 jobs die moeten verdwijnen, komen bovenop de 6000 afvloeiingen die Sun vorig jaar aankondigde, nog vóór het overnamebod door Oracle. De nieuwe ontslagronde heeft volgens Sun te maken met de vertraging van die overname door Oracle. Sun komt daardoor financieel in de problemen. "Sun verliest 100 miljoen dollar per maand. We zouden dit graag afronden", zei Oracle-ceo Larry Ellison vorige maand nog.

De vertraging is te wijten aan het diepgaande concurrentieonderzoek dat de Europese Commissie wil voeren rond de overname. In de Verenigde Staten is de overname al in augustus goedgekeurd. De Commissie heeft nog tot 19 januari om een uitspraak te doen over het samengaan van beide bedrijven.

Sun ging in juli akkoord om overgenomen te worden door Oracle voor 7,4 miljard dollar.

Sun Microsystems gaat de komende twaalf maanden wereldwijd nog eens 3000 banen schrappen, of ruim 10 procent van de 29.000 werknemers van het bedrijf. De 3000 jobs die moeten verdwijnen, komen bovenop de 6000 afvloeiingen die Sun vorig jaar aankondigde, nog vóór het overnamebod door Oracle. De nieuwe ontslagronde heeft volgens Sun te maken met de vertraging van die overname door Oracle. Sun komt daardoor financieel in de problemen. "Sun verliest 100 miljoen dollar per maand. We zouden dit graag afronden", zei Oracle-ceo Larry Ellison vorige maand nog. De vertraging is te wijten aan het diepgaande concurrentieonderzoek dat de Europese Commissie wil voeren rond de overname. In de Verenigde Staten is de overname al in augustus goedgekeurd. De Commissie heeft nog tot 19 januari om een uitspraak te doen over het samengaan van beide bedrijven. Sun ging in juli akkoord om overgenomen te worden door Oracle voor 7,4 miljard dollar.