Wat vorige week al uitlekte via een blog van Sun's CEO Jonathan Schwartz, werd nu bevestigd op Forum, de gebruikersconferentie van Sun Microsystems in Denver: Sun voegt zijn server- en storagebusiness samen onder de noemer "Systems".

Niet echt een originele naam - maar er zit wel logica achter, zegt Schwartz. "Systems omvat servers, opslag en het netwerk, en in het gevirtualiseerde data center van vandaag zijn de grenzen tussen die drie volledig vervaagd. Praat met een beheerder van zo'n data center en je hoort dat zijn hoofdbekommernis de interactie tussen die drie is. En dat we met die aanpak op het juiste spoor zitten, bewijst het succes van Thumper, onze combinatie van opslag en server waarvan in de eerste zes maanden al voor meer dan 100 miljoen dollar op jaarbasis verkocht werden".

Volgens Schwartz stijgt de vraag naar opslagsystemen veel sterker dan die naar servers. "En binnen de opslag neemt tape een steeds belangrijker plaats in omdat alleen tape in staat is de massa gegevens die een bedrijf vandaag moet verwerken op een zinvolle en rendabele manier te bewaren. Laat er geen twijfel over bestaan : tape blijft centraal staan in ons opslagaanbod".

Op de conferentie brak Sun ook een lans voor milieuvriendelijker systemen. Het bedrijf engageert zich ertoe ondermeer producten te ontwikkelen die beter te recycleren zijn of waarvan meer dan de helft van de componenten kan hergebruikt worden. Het verwijst daarbij naar zijn nieuwe servers op basis van de UltraSPARC2-chip die begin deze week aangekondigd werden en die tot zes keer meer computerkracht per Watt zouden leveren dan vergelijkbare RISC-systemen.

Wat vorige week al uitlekte via een blog van Sun's CEO Jonathan Schwartz, werd nu bevestigd op Forum, de gebruikersconferentie van Sun Microsystems in Denver: Sun voegt zijn server- en storagebusiness samen onder de noemer "Systems". Niet echt een originele naam - maar er zit wel logica achter, zegt Schwartz. "Systems omvat servers, opslag en het netwerk, en in het gevirtualiseerde data center van vandaag zijn de grenzen tussen die drie volledig vervaagd. Praat met een beheerder van zo'n data center en je hoort dat zijn hoofdbekommernis de interactie tussen die drie is. En dat we met die aanpak op het juiste spoor zitten, bewijst het succes van Thumper, onze combinatie van opslag en server waarvan in de eerste zes maanden al voor meer dan 100 miljoen dollar op jaarbasis verkocht werden". Volgens Schwartz stijgt de vraag naar opslagsystemen veel sterker dan die naar servers. "En binnen de opslag neemt tape een steeds belangrijker plaats in omdat alleen tape in staat is de massa gegevens die een bedrijf vandaag moet verwerken op een zinvolle en rendabele manier te bewaren. Laat er geen twijfel over bestaan : tape blijft centraal staan in ons opslagaanbod". Op de conferentie brak Sun ook een lans voor milieuvriendelijker systemen. Het bedrijf engageert zich ertoe ondermeer producten te ontwikkelen die beter te recycleren zijn of waarvan meer dan de helft van de componenten kan hergebruikt worden. Het verwijst daarbij naar zijn nieuwe servers op basis van de UltraSPARC2-chip die begin deze week aangekondigd werden en die tot zes keer meer computerkracht per Watt zouden leveren dan vergelijkbare RISC-systemen.