Het spel zal gratis te downloaden zijn in een soort demoversie. Voor tien dollar (en waarschijnlijk tien euro) zal je het volledige spel kunnen ontsluiten.

Er wordt al even naar het spelletje uitgekeken. Super Mario Run is namelijk het eerste Mario-spel voor een mobiel platform, en het werd door Mario-uitvinder Shigeru Miyamoto zelf aangekondigd op Apple's iPhone 7 evenement in september.

De spelstijl van Super Mario Run doet wat denken aan een opgepoetste versie van de eerste Mario spelletjes: de Italiaanse loodgieter loopt van links naar rechts en het is aan de speler om hem op tijd te doen springen en duiken.

De app wordt op 15 december gelanceerd in 151 landen, waaronder België. Er zijn taalopties voorzien voor Engels, maar onder meer ook voor Nederlands, Frans en Duits. Mario Run is de eerste van drie aangekondigde Nintendo games voor mobiel. Twee andere populaire franchises, Animal Crossing en Fire Emblem, krijgen hun app in 2017.

Het spel zal gratis te downloaden zijn in een soort demoversie. Voor tien dollar (en waarschijnlijk tien euro) zal je het volledige spel kunnen ontsluiten. Er wordt al even naar het spelletje uitgekeken. Super Mario Run is namelijk het eerste Mario-spel voor een mobiel platform, en het werd door Mario-uitvinder Shigeru Miyamoto zelf aangekondigd op Apple's iPhone 7 evenement in september. De spelstijl van Super Mario Run doet wat denken aan een opgepoetste versie van de eerste Mario spelletjes: de Italiaanse loodgieter loopt van links naar rechts en het is aan de speler om hem op tijd te doen springen en duiken. De app wordt op 15 december gelanceerd in 151 landen, waaronder België. Er zijn taalopties voorzien voor Engels, maar onder meer ook voor Nederlands, Frans en Duits. Mario Run is de eerste van drie aangekondigde Nintendo games voor mobiel. Twee andere populaire franchises, Animal Crossing en Fire Emblem, krijgen hun app in 2017.