British Telecom laat een team pyschologen onderzoeken waarom een bepaalde groep mensen halsstarrig weigert internet te gebruiken. Uit de eerste voorlopige resultaten blijkt alvast dat surfen op internet sommige mensen evenveel stress bezorgt als... bungeejumpen.

Projectleider David Lewis zegt in een interview met BBC dat voor veel mensen de grootste hinderpaal om online te gaan van psychologische aard is. "Een grote vrees voor technologie maakt dat die mensen zelfs huizen met een internetverbinding zullen mijden. Het zal erg interessant zijn om na te gaan of ons onderzoeksproject al voldoende zal zijn om de deelnemers online vertrouwen te bezorgen, of wat er precies nodig zal zijn aan support en begeleiding om hen vertrouwd te maken met de webtechnologie."

BT voorziet alvast vier technologiemijdende gezinnen met een laptop, een internetaansluiting, een webcam en een digitale camera. Ze staan er gelukkig niet alleen voor: een team zal hen professioneel begeleiden en hun angsten proberen om te buigen in sterke interesse. Een bijna even opmerkelijk resultaat, stelt David Lewis, is dat veel doorwinterde surfers het online gaan net omschrijven als een erg relaxerende activiteit. Hoe it'ers er over denken, kan helaas niét afgeleid worden uit het onderzoek.

British Telecom laat een team pyschologen onderzoeken waarom een bepaalde groep mensen halsstarrig weigert internet te gebruiken. Uit de eerste voorlopige resultaten blijkt alvast dat surfen op internet sommige mensen evenveel stress bezorgt als... bungeejumpen. Projectleider David Lewis zegt in een interview met BBC dat voor veel mensen de grootste hinderpaal om online te gaan van psychologische aard is. "Een grote vrees voor technologie maakt dat die mensen zelfs huizen met een internetverbinding zullen mijden. Het zal erg interessant zijn om na te gaan of ons onderzoeksproject al voldoende zal zijn om de deelnemers online vertrouwen te bezorgen, of wat er precies nodig zal zijn aan support en begeleiding om hen vertrouwd te maken met de webtechnologie." BT voorziet alvast vier technologiemijdende gezinnen met een laptop, een internetaansluiting, een webcam en een digitale camera. Ze staan er gelukkig niet alleen voor: een team zal hen professioneel begeleiden en hun angsten proberen om te buigen in sterke interesse. Een bijna even opmerkelijk resultaat, stelt David Lewis, is dat veel doorwinterde surfers het online gaan net omschrijven als een erg relaxerende activiteit. Hoe it'ers er over denken, kan helaas niét afgeleid worden uit het onderzoek.