Wie tijdens de werkuren regelmatig surft, is gemiddeld productiever. Korte pauzes zouden namelijk helpen bij het concentreren.

Tot die conclusie komt de Australische dokter Brent Coker die een onderzoek bij 300 werknemers uitvoerde. Volgens de man surft een indrukwekkende 70 procent van de werknemers regelmatig zonder dat daar meteen een verband met de job hoeft te zijn. Maar erg hoeft dat niet te zijn: werknemers die regelmatig even surfen naar Facebook, de sport- of nieuwsheadlines opzoeken of een blogje lezen zijn 9 procent productiever dan de collega's die zich niet wagen aan zulke surfsessies.

Toch is er een 'maar' aan het verhaal: een belangrijke voorwaarde is dat de 'speeltijd' niet meer dan twintig procent van de werktijd mag bedragen of het positieve effect wordt ingeruild voor een negatieve impact. Volgens Coker zouden het vooral korte pauzes zijn die helpen bij het bereiken van een hogere productiviteit. De dokter maakt daarbij een vergelijking met onze kindertijd, waar we even goed pauzes nodig hadden om bij de les te kunnen blijven.

Wie tijdens de werkuren regelmatig surft, is gemiddeld productiever. Korte pauzes zouden namelijk helpen bij het concentreren. Tot die conclusie komt de Australische dokter Brent Coker die een onderzoek bij 300 werknemers uitvoerde. Volgens de man surft een indrukwekkende 70 procent van de werknemers regelmatig zonder dat daar meteen een verband met de job hoeft te zijn. Maar erg hoeft dat niet te zijn: werknemers die regelmatig even surfen naar Facebook, de sport- of nieuwsheadlines opzoeken of een blogje lezen zijn 9 procent productiever dan de collega's die zich niet wagen aan zulke surfsessies. Toch is er een 'maar' aan het verhaal: een belangrijke voorwaarde is dat de 'speeltijd' niet meer dan twintig procent van de werktijd mag bedragen of het positieve effect wordt ingeruild voor een negatieve impact. Volgens Coker zouden het vooral korte pauzes zijn die helpen bij het bereiken van een hogere productiviteit. De dokter maakt daarbij een vergelijking met onze kindertijd, waar we even goed pauzes nodig hadden om bij de les te kunnen blijven.