Universiteitsstudenten van Southampton hebben een glasvezelkabel gemaakt die data kan versturen aan 99,7 procent van de snelheid van het licht.

Dat is duizend keer sneller dan het internet van vandaag. Een gewone kabel levert nu een snelheid op die 31 procent onder die van het licht blijft.

De onderzoekers hebben dan ook het ontwerp van de glasvezelkabel herdacht, door hun glasvezel uit te hollen zodat het licht minder weerstand krijgt.

De commercialisatie van dergelijke nieuwe kabels zal nog wel een tijdje op zich laten wachten. De kabel zal eerst uitgebreid getest en verder uitgebouwd worden in verschillende datacentra.

Universiteitsstudenten van Southampton hebben een glasvezelkabel gemaakt die data kan versturen aan 99,7 procent van de snelheid van het licht. Dat is duizend keer sneller dan het internet van vandaag. Een gewone kabel levert nu een snelheid op die 31 procent onder die van het licht blijft. De onderzoekers hebben dan ook het ontwerp van de glasvezelkabel herdacht, door hun glasvezel uit te hollen zodat het licht minder weerstand krijgt. De commercialisatie van dergelijke nieuwe kabels zal nog wel een tijdje op zich laten wachten. De kabel zal eerst uitgebreid getest en verder uitgebouwd worden in verschillende datacentra.