WPG Uitgevers België maakt voortaan gebruik van de Adobe Digital Publishing Suite om de Suske en Wiske-verhalen als app beschikbaar te maken voor iPad.

Vorig jaar op Adobe Max stelde het bedrijf zijn Digital Publishing Suite voor, waarmee uitgeverijen makkelijk een 'papieren' versie van een uitgave, gebrouwen in Creative Suite en InDesign, onmiddellijk leesapp-klaar kunnen maken. WPG Uitgevers is nu de eerste Belgische referentie van Adobe voor die Digital Publishing Suite.

De stap is een logisch vervolg op de succesvolle lancering van de mobiele applicatie van het album 'De stuivende stad' eind 2010. De app voor iPad, ontwikkeld in samenwerking met Little Miss Robot, werd op een week tijd ruim 100.000 keer gratis gedownload. Sindsdien kreeg de uitgever vele vragen van lezers om meerdere Suske en Wiske-titels als leesapplicatie beschikbaar te maken op de iPad. Daarom ging de uitgeverij op zoek naar een kostenefficiënte oplossing waarmee meerdere digitale albums slechts één keer gecreëerd hoeven te worden.

De eerste albums die op deze manier worden uitgebracht, zijn vijf oudere Suske en Wiske-titels: Amber (259), De curieuze neuzen (296), De elfstedenstunt (298), Het babbelende bad (299) en De dartele draak (301) en één gloednieuw album, De bananenzangers (315). Dat laatste album verschijnt op de iPad drie weken voordat de traditionele papieren versie in de boekwinkel ligt. De app zelf is gratis te downloaden. De lezer kan kosteloos een preview bekijken en vervolgens beslissen welk album hij aanschaft. De prijs per album bedraagt 3,99 Euro.

WPG Uitgevers België wil trouwens van alle grote reeksen oudere titels als leesapps ter beschikking te stellen. De doelstelling is om 150 leesapplicaties beschikbaar te maken voor de iPad, verspreid over gekende reeksen als Suske en Wiske, De Kiekeboes, De Rode Ridder en Urbanus.

WPG Uitgevers België maakt voortaan gebruik van de Adobe Digital Publishing Suite om de Suske en Wiske-verhalen als app beschikbaar te maken voor iPad. Vorig jaar op Adobe Max stelde het bedrijf zijn Digital Publishing Suite voor, waarmee uitgeverijen makkelijk een 'papieren' versie van een uitgave, gebrouwen in Creative Suite en InDesign, onmiddellijk leesapp-klaar kunnen maken. WPG Uitgevers is nu de eerste Belgische referentie van Adobe voor die Digital Publishing Suite. De stap is een logisch vervolg op de succesvolle lancering van de mobiele applicatie van het album 'De stuivende stad' eind 2010. De app voor iPad, ontwikkeld in samenwerking met Little Miss Robot, werd op een week tijd ruim 100.000 keer gratis gedownload. Sindsdien kreeg de uitgever vele vragen van lezers om meerdere Suske en Wiske-titels als leesapplicatie beschikbaar te maken op de iPad. Daarom ging de uitgeverij op zoek naar een kostenefficiënte oplossing waarmee meerdere digitale albums slechts één keer gecreëerd hoeven te worden. De eerste albums die op deze manier worden uitgebracht, zijn vijf oudere Suske en Wiske-titels: Amber (259), De curieuze neuzen (296), De elfstedenstunt (298), Het babbelende bad (299) en De dartele draak (301) en één gloednieuw album, De bananenzangers (315). Dat laatste album verschijnt op de iPad drie weken voordat de traditionele papieren versie in de boekwinkel ligt. De app zelf is gratis te downloaden. De lezer kan kosteloos een preview bekijken en vervolgens beslissen welk album hij aanschaft. De prijs per album bedraagt 3,99 Euro. WPG Uitgevers België wil trouwens van alle grote reeksen oudere titels als leesapps ter beschikking te stellen. De doelstelling is om 150 leesapplicaties beschikbaar te maken voor de iPad, verspreid over gekende reeksen als Suske en Wiske, De Kiekeboes, De Rode Ridder en Urbanus.