Blackberry-bouwer Research in Motion (RIM) richt een intern team op dat op zoek moet gaan naar de zware panne van voorbije maand op het Blackberry-netwerk. De benaming 'SWAT' (Special Weapons and Tactics) verwijst naar de eliteteams van de Amerikaanse politie.

CTO David Yach krijgt de leiding over het nieuwe team. Dat moet niet alleen de panne tussen 10 en 13 oktober onderzoeken, maar moet ook bekijken of er geen essentiële herontwikkeling nodig is van het RIM-netwerk. Zo wordt bekeken of RIM ook gebruik zou moeten maken van het netwerk van andere operatoren, om de dienstverlening minder afhankelijk te maken van de eigen systemen.

Het Blackberry-netwerk in de EMEA-regio raakte verstoord op 10 oktober na een panne van een core switch in het RIM-netwerk. Ook de overschakeling naar de back-upswitch werkte niet naar behoren, wat de problemen de uitdijen naar andere regio's. De panne - de grootste ooit voor Blackberry - duurde drie dagen. RIM bood Blackberry-gebruikers na de panne 100 dollar aan apps aan. Bedrijven krijgen een jaar lang gratis technische ondersteuning.

Blackberry-bouwer Research in Motion (RIM) richt een intern team op dat op zoek moet gaan naar de zware panne van voorbije maand op het Blackberry-netwerk. De benaming 'SWAT' (Special Weapons and Tactics) verwijst naar de eliteteams van de Amerikaanse politie. CTO David Yach krijgt de leiding over het nieuwe team. Dat moet niet alleen de panne tussen 10 en 13 oktober onderzoeken, maar moet ook bekijken of er geen essentiële herontwikkeling nodig is van het RIM-netwerk. Zo wordt bekeken of RIM ook gebruik zou moeten maken van het netwerk van andere operatoren, om de dienstverlening minder afhankelijk te maken van de eigen systemen. Het Blackberry-netwerk in de EMEA-regio raakte verstoord op 10 oktober na een panne van een core switch in het RIM-netwerk. Ook de overschakeling naar de back-upswitch werkte niet naar behoren, wat de problemen de uitdijen naar andere regio's. De panne - de grootste ooit voor Blackberry - duurde drie dagen. RIM bood Blackberry-gebruikers na de panne 100 dollar aan apps aan. Bedrijven krijgen een jaar lang gratis technische ondersteuning.