Swift, dat instaat voor het berichtenverkeer tussen banken en een zetel heeft in het Waals-Brabantse Terhulpen, gaat in België dertig banen schrappen.

Swift ziet zich daartoe genoodzaakt door de economische crisis. Dat leidt tot een daling van de activiteiten. Het bedrijf moet bijgevolg in de kosten snoeien. Anderzijds heeft het bedrijf ook een innovatieprogramma op poten gezet, met op termijn nieuwe diensten voor de klanten. In België werken 1.200 mensen voor Swift.

Eerder werden al een ganse reeks tijdelijke contracten niet verlengd en gebeurde hetzelfde met externe adviseurs.

Volgens een woordvoerder van Swift is het niet uitgesloten dat er dit jaar nog meer banen sneuvelen, en niet alleen in België, als de crisis aanhoudt. "Zoals veel bedrijven wachten we op een heropleving en hopen we dat die er gauw komt", aldus de woordvoerder.

Bron: Belga

Swift, dat instaat voor het berichtenverkeer tussen banken en een zetel heeft in het Waals-Brabantse Terhulpen, gaat in België dertig banen schrappen. Swift ziet zich daartoe genoodzaakt door de economische crisis. Dat leidt tot een daling van de activiteiten. Het bedrijf moet bijgevolg in de kosten snoeien. Anderzijds heeft het bedrijf ook een innovatieprogramma op poten gezet, met op termijn nieuwe diensten voor de klanten. In België werken 1.200 mensen voor Swift. Eerder werden al een ganse reeks tijdelijke contracten niet verlengd en gebeurde hetzelfde met externe adviseurs. Volgens een woordvoerder van Swift is het niet uitgesloten dat er dit jaar nog meer banen sneuvelen, en niet alleen in België, als de crisis aanhoudt. "Zoals veel bedrijven wachten we op een heropleving en hopen we dat die er gauw komt", aldus de woordvoerder. Bron: Belga