Het bericht dat de vakbonden bij Swift in Terhulpen lanceerde, dat 300 jobs in België verloren zullen gaan, is ongefundeerd. Dat meldt het bedrijf persbericht.

Swift heeft zichzelf tot doel gesteld om 90 miljoen euro aan kosten te besparen tegen 2011. "Berichten over een bedrag van 120 miljoen euro zijn niet correct", klinkt het. De globale kostenreductie kan volgens het bedrijf niet verwezenlijkt worden zonder het aantal personeelsleden te verminderen.

"Tegen 2011 zal Swift zijn globale aantal voltijdse equivalenten met 20 procent verminderd moeten hebben. Swift neemt hiertoe een combinatie van maatregelen, zoals een bevriezing van de aanwervingen, een vermindering van de tijdelijke en contractuele tewerkstelling, vroegtijdige pensionering, natuurlijk verloop en ontslagen. Gezien die verschillende parameters weet Swift vandaag niet welk exact aantal personeelsleden ontslagen zal worden", luidt het.

Berichten dat Swift de Belgische wettelijke regelingen tracht te omzeilen, zijn volgens het bedrijf ook niet correct. Het bedrijf beklemtoont dat het "een open en constructieve dialoog met zijn ondernemingsraad en de vakbonden heeft en zal blijven onderhouden".

Bij de LBC-CNE-vakbond trekken ze de wenkbrauwen op bij de reactie van Swift. "We hebben bewijzen voor al onze uitspraken", klinkt het daar.

Bron: Belga

Het bericht dat de vakbonden bij Swift in Terhulpen lanceerde, dat 300 jobs in België verloren zullen gaan, is ongefundeerd. Dat meldt het bedrijf persbericht. Swift heeft zichzelf tot doel gesteld om 90 miljoen euro aan kosten te besparen tegen 2011. "Berichten over een bedrag van 120 miljoen euro zijn niet correct", klinkt het. De globale kostenreductie kan volgens het bedrijf niet verwezenlijkt worden zonder het aantal personeelsleden te verminderen. "Tegen 2011 zal Swift zijn globale aantal voltijdse equivalenten met 20 procent verminderd moeten hebben. Swift neemt hiertoe een combinatie van maatregelen, zoals een bevriezing van de aanwervingen, een vermindering van de tijdelijke en contractuele tewerkstelling, vroegtijdige pensionering, natuurlijk verloop en ontslagen. Gezien die verschillende parameters weet Swift vandaag niet welk exact aantal personeelsleden ontslagen zal worden", luidt het. Berichten dat Swift de Belgische wettelijke regelingen tracht te omzeilen, zijn volgens het bedrijf ook niet correct. Het bedrijf beklemtoont dat het "een open en constructieve dialoog met zijn ondernemingsraad en de vakbonden heeft en zal blijven onderhouden". Bij de LBC-CNE-vakbond trekken ze de wenkbrauwen op bij de reactie van Swift. "We hebben bewijzen voor al onze uitspraken", klinkt het daar. Bron: Belga