Reuters schreef gisteren dat de bank de vinger wijst naar SWIFT omdat hun technici kwestbaarheden zouden hebben geïntroduceerd op het netwerk van de bank bij het verbinden met een RTGS-systeem (real-time gross settlement) aan het berichtensysteem van SWIFT. Dat zou hackers de middelen hebben gegeven om geld te stelen.

Maar SWIFT zelf, dat zijn hoofdzetel in ons land heeft, ontkent die aantijgingen. "SWIFT was niet verantwoordelijk voor de problemen die de autoriteiten opgeven, of betrokken tot de daarbij horende beslissingen", klinkt het in een verklaring op de website van de transactiespecialist. De bank is volgens het bedrijf zelf verantwoordelijk voor de beveiliging op systemen die interageren met het SWIFT-netwerk.

Vandaag zou er een meeting plaatsvinden tussen de Bangladesh Bank, SWIFT, en de Federal Reserve Bank uit New York, waar het geld vandaan kwam. Volgens de Bangladesh Bank dragen de twee laatstgenoemden toch zeker een deel van de verantwoordelijkheid.

Reuters schreef gisteren dat de bank de vinger wijst naar SWIFT omdat hun technici kwestbaarheden zouden hebben geïntroduceerd op het netwerk van de bank bij het verbinden met een RTGS-systeem (real-time gross settlement) aan het berichtensysteem van SWIFT. Dat zou hackers de middelen hebben gegeven om geld te stelen.Maar SWIFT zelf, dat zijn hoofdzetel in ons land heeft, ontkent die aantijgingen. "SWIFT was niet verantwoordelijk voor de problemen die de autoriteiten opgeven, of betrokken tot de daarbij horende beslissingen", klinkt het in een verklaring op de website van de transactiespecialist. De bank is volgens het bedrijf zelf verantwoordelijk voor de beveiliging op systemen die interageren met het SWIFT-netwerk.Vandaag zou er een meeting plaatsvinden tussen de Bangladesh Bank, SWIFT, en de Federal Reserve Bank uit New York, waar het geld vandaan kwam. Volgens de Bangladesh Bank dragen de twee laatstgenoemden toch zeker een deel van de verantwoordelijkheid.