Swift, dat instaat voor het berichtenverkeer tussen banken, zal de komende 2 jaar druppelsgewijs 300 mensen aan de deur zetten in ons land. Dat zeggen althans de LBC-CNE-vakbondsafgevaardigden.

Swift, dat in ons land een vestiging heeft in het Waals-Brabantse Terhulpen, onderzoekt al sinds het voorjaar een herstructurering om het bedrijf weer op de rails te krijgen. Aanvankelijk waren besparingen tot 50 miljoen euro aangekondigd en dat zoveel mogelijk via natuurlijke afvloeiingen. "Maar het ziet er op dit moment naar uit dat de besparingen zullen oplopen tot 120 miljoen euro en dat het werknemersbestand in België met 300 eenheden zal dalen in de komende twee jaar", zo meldt de vakbond LBC-CNE. "Bovendien, om de 'wet Renault' te vermijden, zullen die ontslagen druppelsgewijs doorgevoerd worden."

De vakbonden betreuren die manier van werken en stellen zelfs dat de "financiële situatie van het bedrijf niet noopt tot acties van die omvang". Verder wijst de bond op het feit dat andere pistes niet bekeken zijn (beperking van de werktijd, vrijwillig vertrek) en dat het "mislukken van de 'offshoring' van de voorbije jaren genegeerd is, terwijl dat de kans was om activiteiten opnieuw in huis te halen en zo jobs te redden." Ook zou er nog niets gedaan zijn aan de omvangrijke bonussen voor directie. De hele situatie leidt, aldus nog de bonden, tot onnodige stress bij het personeel.

In ons land werken bij Swift 1200 mensen. Het bedrijf antwoordde voorlopig nog niet op onze telefoontjes.

Swift, dat instaat voor het berichtenverkeer tussen banken, zal de komende 2 jaar druppelsgewijs 300 mensen aan de deur zetten in ons land. Dat zeggen althans de LBC-CNE-vakbondsafgevaardigden. Swift, dat in ons land een vestiging heeft in het Waals-Brabantse Terhulpen, onderzoekt al sinds het voorjaar een herstructurering om het bedrijf weer op de rails te krijgen. Aanvankelijk waren besparingen tot 50 miljoen euro aangekondigd en dat zoveel mogelijk via natuurlijke afvloeiingen. "Maar het ziet er op dit moment naar uit dat de besparingen zullen oplopen tot 120 miljoen euro en dat het werknemersbestand in België met 300 eenheden zal dalen in de komende twee jaar", zo meldt de vakbond LBC-CNE. "Bovendien, om de 'wet Renault' te vermijden, zullen die ontslagen druppelsgewijs doorgevoerd worden." De vakbonden betreuren die manier van werken en stellen zelfs dat de "financiële situatie van het bedrijf niet noopt tot acties van die omvang". Verder wijst de bond op het feit dat andere pistes niet bekeken zijn (beperking van de werktijd, vrijwillig vertrek) en dat het "mislukken van de 'offshoring' van de voorbije jaren genegeerd is, terwijl dat de kans was om activiteiten opnieuw in huis te halen en zo jobs te redden." Ook zou er nog niets gedaan zijn aan de omvangrijke bonussen voor directie. De hele situatie leidt, aldus nog de bonden, tot onnodige stress bij het personeel. In ons land werken bij Swift 1200 mensen. Het bedrijf antwoordde voorlopig nog niet op onze telefoontjes.