In december daalde het aantal transacties over het interbancaire netwerk Swift voor het eerst sinds zijn oprichting, 35 jaar geleden.

Gemiddeld werden vorig jaar 15,3 miljoen berichten per dag (+ 10%) verstuurd. In december daalde dat plots met 2 procent, maar vorige maand liep dat nog verder terug met 5 procent tot 14,5 miljoen transacties. De minderinkomsten botsen met de belofte om de kost per transactie verder te laten dalen. Swift zet alvast een rem op de aanwervingen, vertelt de woordvoerder. Van de 80 vacatures zullen er slechts 20 ingevuld worden. Swift telt wereldwijd 2.000 werknemers, waarvan duizend in de hoofdzetel in Terhulpen. Het netwerk verbindt ruim 8.300 banken in 220 landen. De investering in het bijkomende datacenter in Zwitserland komt niet in het gedrang. Dat moet tegen eind dit jaar klaar zijn.

In december daalde het aantal transacties over het interbancaire netwerk Swift voor het eerst sinds zijn oprichting, 35 jaar geleden. Gemiddeld werden vorig jaar 15,3 miljoen berichten per dag (+ 10%) verstuurd. In december daalde dat plots met 2 procent, maar vorige maand liep dat nog verder terug met 5 procent tot 14,5 miljoen transacties. De minderinkomsten botsen met de belofte om de kost per transactie verder te laten dalen. Swift zet alvast een rem op de aanwervingen, vertelt de woordvoerder. Van de 80 vacatures zullen er slechts 20 ingevuld worden. Swift telt wereldwijd 2.000 werknemers, waarvan duizend in de hoofdzetel in Terhulpen. Het netwerk verbindt ruim 8.300 banken in 220 landen. De investering in het bijkomende datacenter in Zwitserland komt niet in het gedrang. Dat moet tegen eind dit jaar klaar zijn.