Volgens Alain Desausoi, chief information security officer (CISO) van SWIFT blijven de complexe aanvallen toenemen maar probeert zijn organisatie de banken te helpen.

"We blijven voorbeelden zien waarbij onze klanten (de banken, nvdr) hun omgeving wordt gecompromitteerd en herhaaldelijke pogingen worden gedaan om frauduleuze betaalinstructies uit te voeren", aldus Desausoi tijdens de Financial Times Cyber Security Summit Europe.

SWIFT verzorgt internationaal betaalverkeer voor de banksector en is gevestigd in België. Maar de organisatie ligt zelf stevig onder vuur nadat hackers 81 miljoen dollar konden stelen van de centrale bank van Bangladesh. De hack werd tijdig ontdekt want de daders wilden maar liefst een miljard dollar ontvreemden. Maar in de marge van het onderzoek kwam ook aan het licht dat SWIFT in het verleden te weinig aandacht besteedde aan beveiliging van zijn platform.

Als antwoord daarop gaat de organisatie vanaf september dagelijks rapporten aan leveren voor de banken waarmee ze de berichten, met onder meer betaalopdrachten, beter kunnen onderzoeken.

Volgens Alain Desausoi, chief information security officer (CISO) van SWIFT blijven de complexe aanvallen toenemen maar probeert zijn organisatie de banken te helpen."We blijven voorbeelden zien waarbij onze klanten (de banken, nvdr) hun omgeving wordt gecompromitteerd en herhaaldelijke pogingen worden gedaan om frauduleuze betaalinstructies uit te voeren", aldus Desausoi tijdens de Financial Times Cyber Security Summit Europe.SWIFT verzorgt internationaal betaalverkeer voor de banksector en is gevestigd in België. Maar de organisatie ligt zelf stevig onder vuur nadat hackers 81 miljoen dollar konden stelen van de centrale bank van Bangladesh. De hack werd tijdig ontdekt want de daders wilden maar liefst een miljard dollar ontvreemden. Maar in de marge van het onderzoek kwam ook aan het licht dat SWIFT in het verleden te weinig aandacht besteedde aan beveiliging van zijn platform.Als antwoord daarop gaat de organisatie vanaf september dagelijks rapporten aan leveren voor de banken waarmee ze de berichten, met onder meer betaalopdrachten, beter kunnen onderzoeken.