Het SwiftKey-toetsenbord houdt voor iedere gebruiker een lijst met eigen woorden en termen bij die veel worden ingetikt. Die kunnen worden gesynchroniseerd via de cloud zodat het toetsenbord op een nieuwe telefoon volledig functioneel is.

Bij dat synchroniseren kregen sommige gebruikers echter de gegevens van anderen te zien waardoor vreemde woorden en soms zelfs e-mailadressen en telefoonnummers door het toetsenbord als suggesties werden aangereikt.

SwiftKey, dat zowel op Android als iOS beschikbaar is, heeft de synchroniseerfunctie tijdelijk uitgezet en werkt aan een oplossing. Het Britse bedrijf, dat sinds dit jaar onderdeel is van Microsoft, stelt dat slechts een klein deel van de gebruikers met de bug te maken had en dat de veiligheid van de gegevens van gebruikers niet in het geding zijn geweest. (ANP)

Het SwiftKey-toetsenbord houdt voor iedere gebruiker een lijst met eigen woorden en termen bij die veel worden ingetikt. Die kunnen worden gesynchroniseerd via de cloud zodat het toetsenbord op een nieuwe telefoon volledig functioneel is.Bij dat synchroniseren kregen sommige gebruikers echter de gegevens van anderen te zien waardoor vreemde woorden en soms zelfs e-mailadressen en telefoonnummers door het toetsenbord als suggesties werden aangereikt.SwiftKey, dat zowel op Android als iOS beschikbaar is, heeft de synchroniseerfunctie tijdelijk uitgezet en werkt aan een oplossing. Het Britse bedrijf, dat sinds dit jaar onderdeel is van Microsoft, stelt dat slechts een klein deel van de gebruikers met de bug te maken had en dat de veiligheid van de gegevens van gebruikers niet in het geding zijn geweest. (ANP)