Sylis, dat medio 2008 door de it-dienstengroep Open werd overgenomen, wordt volledig geïntegreerd en de naam - ook die van het Franse Teamlog - verdwijnt. Althans toch in Frankrijk, want in België heerst nog onduidelijkheid.

Sylis, opgericht in 1984, is al sinds 1998 actief op de Belgische markt na de overname van IBT (Informatique Bureautique Télématique, dat deel uitmaakte van de Services-tak van de groep Cockerill Sambre). In 2008 draaide het bedrijf een omzet van zowat 138 miljoen euro in systeem- en infrastructuurbeheer en consultancy. Van de ongeveer 1800 werknemers zijn er 150 actief in België. Bij ons draait het bedrijf een omzet van zo'n 20 miljoen euro.

In de zomer van 2008 is Sylis wel overgenomen door de groep Open, ook een it-dienstenleverancier die actief is in verscheidene Europese landen en die sterk gegroeid is door overnames. De doelstelling van Open is trouwens om tegen eind 2010 een omzet te halen van 450 miljoen euro met 5000 werknemers. Om daarin te slagen, heeft Open onder meer het Franse Teamlog overgenomen.

Sylis en Teamlog zijn nu twee bedrijven die eind dit jaar volledig fuseren. Bedoeling is de structuur van Open te vereenvoudigen. "Dat is althans de situatie in Frankrijk, want in België is nog geen enkele beslissing genomen", zo zegt ons verkoopsdirecteur Karel Vanderheyden, die het filiaal nu leidt na het vertrek, midden oktober, van Yvan Lattenist.

Sylis, dat medio 2008 door de it-dienstengroep Open werd overgenomen, wordt volledig geïntegreerd en de naam - ook die van het Franse Teamlog - verdwijnt. Althans toch in Frankrijk, want in België heerst nog onduidelijkheid. Sylis, opgericht in 1984, is al sinds 1998 actief op de Belgische markt na de overname van IBT (Informatique Bureautique Télématique, dat deel uitmaakte van de Services-tak van de groep Cockerill Sambre). In 2008 draaide het bedrijf een omzet van zowat 138 miljoen euro in systeem- en infrastructuurbeheer en consultancy. Van de ongeveer 1800 werknemers zijn er 150 actief in België. Bij ons draait het bedrijf een omzet van zo'n 20 miljoen euro. In de zomer van 2008 is Sylis wel overgenomen door de groep Open, ook een it-dienstenleverancier die actief is in verscheidene Europese landen en die sterk gegroeid is door overnames. De doelstelling van Open is trouwens om tegen eind 2010 een omzet te halen van 450 miljoen euro met 5000 werknemers. Om daarin te slagen, heeft Open onder meer het Franse Teamlog overgenomen. Sylis en Teamlog zijn nu twee bedrijven die eind dit jaar volledig fuseren. Bedoeling is de structuur van Open te vereenvoudigen. "Dat is althans de situatie in Frankrijk, want in België is nog geen enkele beslissing genomen", zo zegt ons verkoopsdirecteur Karel Vanderheyden, die het filiaal nu leidt na het vertrek, midden oktober, van Yvan Lattenist.