Symantec België wordt een Benelux organisatie. Hierbij vervallen een aantal werkplekken in het kader van een internationale herstructuring.

Dit meldt Werner van Unen, commercieel directeur van Symantec Benelux. Met de nieuwe organisatie zegt Symantec zich sterker te focussen op de markt, onder andere op kmo's.

Werner van Unen, commercieel directeur van Symantec Benelux, zegt dat Symantec in een transformatieproces zit. Hierbij vervallen vooral management functies. In Nederland gaat het om ongeveer acht werkplekken en in België om zes werkplekken. "We zijn sinds juli 2013 een Benelux organisatie die wordt geleid door regional director Gregg Gerber. Ik ben zelf een onderdeel van het Benelux managementteam als commercieel directeur."

Belgisch kantoor blijft
Het kantoor van Symantec Nederland in Utrecht, waar ook VMware zit, wordt verplaatst naar een andere locatie. Waar is nog niet bekend, aldus van Unen.

"Het kantoor van Symantec in Brussel blijft. Het Benelux kantoor komt in Nederland. Met de nieuwe Benelux organisatie wil Symantec meer focus leggen op groeimarkten, zoals het mkb. Klanten krijgen ondersteuning via een Customer Management Center, onder andere op het gebied van licentie renewals."

KMO
Symantec Benelux ziet voor zijn resellers komende tijd veel groeimogelijkheden, vooral in het kmo-segment, aldus Erik van Veen, werkzaam als Manager Technical Sales & Services bij Symantec Benelux. Resellers kunnen aan kmo's Symantec security en storage software verkopen.

Van Veen: "De kmo ziet in dat cybercriminaliteit een reëel gevaar is. De kmo wil data in beschermde omgevingen opslaan, die steeds vaker gevirtualiseerd is. Resellers kunnen daarop in spelen met firewall, antivirus en endpoint-beveiliging van Symantec. Of met cloud software en diensten, zoals Symantec Backup Exec 2012. Deze oplossing voert backups uit in een combinatie van fysieke- en gevirtualiseerde omgevingen en biedt lokale en cloud-gebaseerde recovery met één enkele oplossing."

Bron: Dutchitchannel.nl

Symantec België wordt een Benelux organisatie. Hierbij vervallen een aantal werkplekken in het kader van een internationale herstructuring.Dit meldt Werner van Unen, commercieel directeur van Symantec Benelux. Met de nieuwe organisatie zegt Symantec zich sterker te focussen op de markt, onder andere op kmo's. Werner van Unen, commercieel directeur van Symantec Benelux, zegt dat Symantec in een transformatieproces zit. Hierbij vervallen vooral management functies. In Nederland gaat het om ongeveer acht werkplekken en in België om zes werkplekken. "We zijn sinds juli 2013 een Benelux organisatie die wordt geleid door regional director Gregg Gerber. Ik ben zelf een onderdeel van het Benelux managementteam als commercieel directeur." Belgisch kantoor blijft Het kantoor van Symantec Nederland in Utrecht, waar ook VMware zit, wordt verplaatst naar een andere locatie. Waar is nog niet bekend, aldus van Unen."Het kantoor van Symantec in Brussel blijft. Het Benelux kantoor komt in Nederland. Met de nieuwe Benelux organisatie wil Symantec meer focus leggen op groeimarkten, zoals het mkb. Klanten krijgen ondersteuning via een Customer Management Center, onder andere op het gebied van licentie renewals." KMO Symantec Benelux ziet voor zijn resellers komende tijd veel groeimogelijkheden, vooral in het kmo-segment, aldus Erik van Veen, werkzaam als Manager Technical Sales & Services bij Symantec Benelux. Resellers kunnen aan kmo's Symantec security en storage software verkopen.Van Veen: "De kmo ziet in dat cybercriminaliteit een reëel gevaar is. De kmo wil data in beschermde omgevingen opslaan, die steeds vaker gevirtualiseerd is. Resellers kunnen daarop in spelen met firewall, antivirus en endpoint-beveiliging van Symantec. Of met cloud software en diensten, zoals Symantec Backup Exec 2012. Deze oplossing voert backups uit in een combinatie van fysieke- en gevirtualiseerde omgevingen en biedt lokale en cloud-gebaseerde recovery met één enkele oplossing."Bron: Dutchitchannel.nl