John W. Thompson, chairman en ceo bij securitybedrijf Symantec, gaat op pensioen, waardoor coo Enrique T. Salem binnenkort zijn taken overneemt.

John W. Thompson (59) wordt ook wel bestempeld als één van de belangrijkste 'African Americans' van Silicon Valley. Hij kwam in 1999 aan het hoofd van Symantec en bouwde de firma uit tot een reus met een omzet van 6 miljard dollar. Thompson blijft nog ceo tot het einde van het boekjaar (april 2009) en zal nadien nog chairman van de raad van bestuur blijven.

Hij wordt als ceo opgevolgd door coo Enrique T. Salem (43). Die werkt sinds 2004 bij Symantec, onder meer als senior vice president of the security products & solutions group, group president of the consumer business en group president worldwide sales & marketing. Sinds januari van dit jaar was hij coo.

John W. Thompson, chairman en ceo bij securitybedrijf Symantec, gaat op pensioen, waardoor coo Enrique T. Salem binnenkort zijn taken overneemt. John W. Thompson (59) wordt ook wel bestempeld als één van de belangrijkste 'African Americans' van Silicon Valley. Hij kwam in 1999 aan het hoofd van Symantec en bouwde de firma uit tot een reus met een omzet van 6 miljard dollar. Thompson blijft nog ceo tot het einde van het boekjaar (april 2009) en zal nadien nog chairman van de raad van bestuur blijven. Hij wordt als ceo opgevolgd door coo Enrique T. Salem (43). Die werkt sinds 2004 bij Symantec, onder meer als senior vice president of the security products & solutions group, group president of the consumer business en group president worldwide sales & marketing. Sinds januari van dit jaar was hij coo.