Symantec verkoopt z'n Application Performance Management-poot aan de Amerikaanse investeerder Vector Capital. Die maakt er weer het bedrijf van dat het vroeger was, Precise Software.

Precise Software kwam in 2003 in handen van Veritas, dat daarvoor ruim 600 miljoen dollar neertelde. Het bedrijf wilde destijds met de software voor 'application performance management'(apm) de eigen opslagproducten verbeteren. In 2005 nam Symantec echter Veritas over voor 13,5 miljard dollar. Het vroegere Precise Software leek de Symantec-directie niet echt te interesseren - de apm-producten waren geen 'core-business' - waardoor het nu in handen komt van investeerder Vector Capital.

Dat zal van Precise Software het bedrijf trachten te maken dat het vroeger was, met Symantec als belangrijke partner. Symantec wil geen informatie vrijgeven over hoeveel omzet de apm-poot draaide, noch over hoeveel het nu krijgt voor de 'spin-out'.

Symantec verkoopt z'n Application Performance Management-poot aan de Amerikaanse investeerder Vector Capital. Die maakt er weer het bedrijf van dat het vroeger was, Precise Software. Precise Software kwam in 2003 in handen van Veritas, dat daarvoor ruim 600 miljoen dollar neertelde. Het bedrijf wilde destijds met de software voor 'application performance management'(apm) de eigen opslagproducten verbeteren. In 2005 nam Symantec echter Veritas over voor 13,5 miljard dollar. Het vroegere Precise Software leek de Symantec-directie niet echt te interesseren - de apm-producten waren geen 'core-business' - waardoor het nu in handen komt van investeerder Vector Capital. Dat zal van Precise Software het bedrijf trachten te maken dat het vroeger was, met Symantec als belangrijke partner. Symantec wil geen informatie vrijgeven over hoeveel omzet de apm-poot draaide, noch over hoeveel het nu krijgt voor de 'spin-out'.