Sympac, naar eigen zeggen de eerste Europese mobiele dienstenleverancier, heeft zijn kantoren in Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië gesloten. Op 8 december moet er een oplossing zijn voor België.

Met de sluiting van de kantoren in de buurlanden verloren 25 werknemers hun baan. Tegen eind dit jaar zou ook het Belgische kantoor in Mechelen verdwijnen. Sympac, een afdeling van de Nederlandse operator KPN, wordt dan geïntegreerd bij Getronics, KPN België of Base. Tegen 8 december moet een onderzoek daarover klaarheid brengen. Sympac telt in België zes medewerkers.

Sympac ging in 2005 van start en richt zich tot multinationals en grote ondernemingen met een internationaal mobiel dienstenaanbod. Het belooft een geïntegreerde factuur en ondersteuning, en kortingen tot 30 procent. De diensten worden niet alleen op het eigen netwerk in Nederland, België en Duitsland aangeboden, maar ook bij derden in Frankrijk, Groot-Brittannië en elders. Sympac telt zo'n 50 grote klanten waaronder ABN Amro, Tessenderlo Chemie, Teva Pharmaceutical Industries (met Europese hoofdzetel in Wilrijk), American Express, Bruynzeel Keukens, Care, Avaya en Imtech.

Sympac, naar eigen zeggen de eerste Europese mobiele dienstenleverancier, heeft zijn kantoren in Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië gesloten. Op 8 december moet er een oplossing zijn voor België. Met de sluiting van de kantoren in de buurlanden verloren 25 werknemers hun baan. Tegen eind dit jaar zou ook het Belgische kantoor in Mechelen verdwijnen. Sympac, een afdeling van de Nederlandse operator KPN, wordt dan geïntegreerd bij Getronics, KPN België of Base. Tegen 8 december moet een onderzoek daarover klaarheid brengen. Sympac telt in België zes medewerkers. Sympac ging in 2005 van start en richt zich tot multinationals en grote ondernemingen met een internationaal mobiel dienstenaanbod. Het belooft een geïntegreerde factuur en ondersteuning, en kortingen tot 30 procent. De diensten worden niet alleen op het eigen netwerk in Nederland, België en Duitsland aangeboden, maar ook bij derden in Frankrijk, Groot-Brittannië en elders. Sympac telt zo'n 50 grote klanten waaronder ABN Amro, Tessenderlo Chemie, Teva Pharmaceutical Industries (met Europese hoofdzetel in Wilrijk), American Express, Bruynzeel Keukens, Care, Avaya en Imtech.