'SAP Advanced Centre of Expertise', zo mag ict-dienstenbedrijf Syntigo, filiaal van de NMBS, zich voortaan als één van de weinige bedrijven ter wereld noemen.

Syntigo behaalde de certificatie samen met ICTRA, de ict-afdeling van de NMBS-holding. Het gaat om het hoogst haalbare SAP-certificaat, het ultieme kwaliteitslabel, zeg maar. Slechts zo'n 15 bedrijven wereldwijd kunnen dat voorleggen. Het certificaat geeft aan dat Syntigo en ICTRA erg doorgedreven de 'best practices' volgen en een hoge maturiteit kunnen voorleggen op alle domeinen van SAP. Die expertise hebben ze vooral te danken aan de SAP-implementatie die ICTRA bij NMBS-holding doorvoerde, overigens één van de grootste van het land. Via Syntigo wordt die expertise naar de markt gebracht.

Om het certificaat te behalen moesten Syntigo en ICTRA hun maturiteit in alle domeinen (SAP Lifecyce Management, SAP Integrated Qualiy Management en SAP Standards for End to End Solutions Operations) verhogen. Een eigen doorlichting en een eerste doorlichting door SAP zelf leverde een lijst van meer dan 180 aandachtspunten op (verbeteringen en aanpassingen van procedures, tools en kennis). De aandachtspunten werden aangepakt en in januari volgde dan een tweedaagse audit voor het certifcaat. Syntigo en ICTRA haalden het met een score van 33 op 35.

Het certificaat is niet alleen een erkenning voor de SAP-sterkte van de organisatie. Dankzij de certificatie kunnen Syntigo en ICTRA de kwaliteit van de eigen diensten ook hoog houden. Zo kan een Advanced Centre of Expertise rechtstreeks in contact komen met de belangrijkste technische mensen binnen SAP en worden vragen prioritair behandeld. Ook biedt het certificaat voordelen voor de interne organisatie: dankzij meer mankracht, monitoring en ondersteuning vanuit SAP kan Syntigo meer eigen mensen vrijmaken voor andere taken.

Bij Syntigo zeggen de certificatie aanvankelijk te beschouwen als een manier om de eigen organisatie te meten met de markt, in de eerste plaats voor "de interne klant" (de NMBS dus). Maar ze zal zeker ook kunnen dienen om extra, externe business te genereren. "Met onze ervaring bij NMBS en met dit certificaat zijn we goed gewapend om grootschalige, complexe SAP-projecten bij grote bedrijven te beheren", klinkt het. "Maar dat neemt niet weg dat we kleinere klanten ook goed kunnen bijstaan."

Het certificaat blijft twee jaar geldig. Nadien kan het opnieuw verlengd worden, na een nieuwe, ietwat beperktere audit.

'SAP Advanced Centre of Expertise', zo mag ict-dienstenbedrijf Syntigo, filiaal van de NMBS, zich voortaan als één van de weinige bedrijven ter wereld noemen. Syntigo behaalde de certificatie samen met ICTRA, de ict-afdeling van de NMBS-holding. Het gaat om het hoogst haalbare SAP-certificaat, het ultieme kwaliteitslabel, zeg maar. Slechts zo'n 15 bedrijven wereldwijd kunnen dat voorleggen. Het certificaat geeft aan dat Syntigo en ICTRA erg doorgedreven de 'best practices' volgen en een hoge maturiteit kunnen voorleggen op alle domeinen van SAP. Die expertise hebben ze vooral te danken aan de SAP-implementatie die ICTRA bij NMBS-holding doorvoerde, overigens één van de grootste van het land. Via Syntigo wordt die expertise naar de markt gebracht. Om het certificaat te behalen moesten Syntigo en ICTRA hun maturiteit in alle domeinen (SAP Lifecyce Management, SAP Integrated Qualiy Management en SAP Standards for End to End Solutions Operations) verhogen. Een eigen doorlichting en een eerste doorlichting door SAP zelf leverde een lijst van meer dan 180 aandachtspunten op (verbeteringen en aanpassingen van procedures, tools en kennis). De aandachtspunten werden aangepakt en in januari volgde dan een tweedaagse audit voor het certifcaat. Syntigo en ICTRA haalden het met een score van 33 op 35. Het certificaat is niet alleen een erkenning voor de SAP-sterkte van de organisatie. Dankzij de certificatie kunnen Syntigo en ICTRA de kwaliteit van de eigen diensten ook hoog houden. Zo kan een Advanced Centre of Expertise rechtstreeks in contact komen met de belangrijkste technische mensen binnen SAP en worden vragen prioritair behandeld. Ook biedt het certificaat voordelen voor de interne organisatie: dankzij meer mankracht, monitoring en ondersteuning vanuit SAP kan Syntigo meer eigen mensen vrijmaken voor andere taken. Bij Syntigo zeggen de certificatie aanvankelijk te beschouwen als een manier om de eigen organisatie te meten met de markt, in de eerste plaats voor "de interne klant" (de NMBS dus). Maar ze zal zeker ook kunnen dienen om extra, externe business te genereren. "Met onze ervaring bij NMBS en met dit certificaat zijn we goed gewapend om grootschalige, complexe SAP-projecten bij grote bedrijven te beheren", klinkt het. "Maar dat neemt niet weg dat we kleinere klanten ook goed kunnen bijstaan." Het certificaat blijft twee jaar geldig. Nadien kan het opnieuw verlengd worden, na een nieuwe, ietwat beperktere audit.