Syntigo gaat een honderdtal digitale reclameborden installeren verspreid over de 11 grootste Belgische treinstations. Het gaat om 70-inch lcd-schermen van Samsung die door het gespecialiseerde Hantarex omgevormd worden tot heuse 'digital signage' monitors.

Vanaf 1 november zal Syntigo - het ict-filiaal van de NMBS-Holding - instaan voor het volledige gecentraliseerde beheer van die hardware, het gebruik van het telecommunicatienetwerk en de installatie, implementatie, opvolging en onderhoud van het digital signage netwerk. Concreet zal elk scherm vijf boodschappen van zes seconden in een cyclus uitzenden waarvan vier van commerciële aard. De vijfde boodschap wordt er eentje van algemeen nut, zoals het weerbericht, opsporingsberichten of mededelingen van de NMBS-Holding.

Het gaat om een vijfjarig contract tussen Syntigo en Publifer: de reclameregie in een joint-venture van NMBS-Holding en ClearChannel. De totale waarde van het contract werd niet gecommuniceerd.

Syntigo gaat een honderdtal digitale reclameborden installeren verspreid over de 11 grootste Belgische treinstations. Het gaat om 70-inch lcd-schermen van Samsung die door het gespecialiseerde Hantarex omgevormd worden tot heuse 'digital signage' monitors. Vanaf 1 november zal Syntigo - het ict-filiaal van de NMBS-Holding - instaan voor het volledige gecentraliseerde beheer van die hardware, het gebruik van het telecommunicatienetwerk en de installatie, implementatie, opvolging en onderhoud van het digital signage netwerk. Concreet zal elk scherm vijf boodschappen van zes seconden in een cyclus uitzenden waarvan vier van commerciële aard. De vijfde boodschap wordt er eentje van algemeen nut, zoals het weerbericht, opsporingsberichten of mededelingen van de NMBS-Holding. Het gaat om een vijfjarig contract tussen Syntigo en Publifer: de reclameregie in een joint-venture van NMBS-Holding en ClearChannel. De totale waarde van het contract werd niet gecommuniceerd.