Begin september huldigt Syntigo het nieuwe datacenter in dat het samen met Atos (of eigenlijk nog Siemens SIS) bouwde.

Dit tier 3+ datacenter zal in eerste instantie drie zalen tellen van 625 m² (met de mogelijkheid om uit te breiden tot 5.000 m²) waarvan één volledig voor Atos is. De andere twee zalen zullen uitgebaat worden door Syntigo en Ictra. De keuze voor Muizen (Mechelen) was niet toevallig: in de onmiddellijke omgeving van de spoorwegen (elektriciteitsvoorziening van 70.000 V op 2 onafhankelijke lussen via Infrabel), een station (voor de mobiliteit) en halverwege Brussel en Antwerpen. Niet onbelangrijk, want zo kan makkelijk in connectiviteit voorzien worden naar verschillende telecomoperatoren: ondanks de 6.400 km eigen glasvezel van Syntigo is dat toch een noodzaak wil het datacenter carrier neutral zijn.

Security en energiebesparingen stonden bovenaan de ranglijst met prioriteiten. Denk maar aan een pue van 1,3 - daar komen we in Data News nummer 13 nog wel op terug. "We zullen eerst hosting en colocation gaan aanbieden", zegt Daniel Naedenoen, sales manager enterprise, public & mobility, die hoopt om zowel privé-ondernemingen als de publieke sector over de streep te kunnen trekken. "We hopen om dit jaar 70% van de ruimte te kunnen verkopen, waarvan een groot deel overigens al toegezegd is", alvorens vervolgens een hybrid cloudaanbod te lanceren. "We willen het verschil maken op service en niet op prijs", klinkt het nog.

Lees ook ons dossier over datacenters in Data News van deze week.

Begin september huldigt Syntigo het nieuwe datacenter in dat het samen met Atos (of eigenlijk nog Siemens SIS) bouwde. Dit tier 3+ datacenter zal in eerste instantie drie zalen tellen van 625 m² (met de mogelijkheid om uit te breiden tot 5.000 m²) waarvan één volledig voor Atos is. De andere twee zalen zullen uitgebaat worden door Syntigo en Ictra. De keuze voor Muizen (Mechelen) was niet toevallig: in de onmiddellijke omgeving van de spoorwegen (elektriciteitsvoorziening van 70.000 V op 2 onafhankelijke lussen via Infrabel), een station (voor de mobiliteit) en halverwege Brussel en Antwerpen. Niet onbelangrijk, want zo kan makkelijk in connectiviteit voorzien worden naar verschillende telecomoperatoren: ondanks de 6.400 km eigen glasvezel van Syntigo is dat toch een noodzaak wil het datacenter carrier neutral zijn. Security en energiebesparingen stonden bovenaan de ranglijst met prioriteiten. Denk maar aan een pue van 1,3 - daar komen we in Data News nummer 13 nog wel op terug. "We zullen eerst hosting en colocation gaan aanbieden", zegt Daniel Naedenoen, sales manager enterprise, public & mobility, die hoopt om zowel privé-ondernemingen als de publieke sector over de streep te kunnen trekken. "We hopen om dit jaar 70% van de ruimte te kunnen verkopen, waarvan een groot deel overigens al toegezegd is", alvorens vervolgens een hybrid cloudaanbod te lanceren. "We willen het verschil maken op service en niet op prijs", klinkt het nog.Lees ook ons dossier over datacenters in Data News van deze week.