NMBS-dochter Syntigo gaat de volgende vijf jaar zijn datacenter ter beschikking stellen van Hewlett-Packard.
Het gaat om zes gangen van het eerste gebouw van het datacenter in Muizen, goed voor 500 m². Daarbij zitten ook kantoren, opslagruimte en een aparte ingang.

De datacenterruimte die HP in Muizen afneemt wordt een identieke kopie van HP's datacenter in Roosendaal. Daarmee wordt het een onderdeel van het HP Enterprise Cloud Services global VPC netwerk.

Vorige maand maakte HP bekend dat het met zijn Virtual Private Cloud zou beginnen in België. Toen werd nog niet bekend bij welke partner HP zou aankloppen. Dat blijkt nu Syntigo te zijn.

Het datacenter in Muizen opende in september 2012 en voorziet diensten voor Syntigo, Ictra (beiden van de NMBS) en AtoS. Maar het is al van bij het begin de bedoeling geweest dit ook naar externe klanten, zoals HP, aan te bieden.

Wel zit het eerste gebouw (1.800 m²) daarmee zo goed als vol en wordt binnen enkele maanden een tweede gebouw opgetrokken. Dat moet eind 2014 klaar zijn. In totaal kan de totale site tot 4.500m² uitbreiden.

NMBS-dochter Syntigo gaat de volgende vijf jaar zijn datacenter ter beschikking stellen van Hewlett-Packard. Het gaat om zes gangen van het eerste gebouw van het datacenter in Muizen, goed voor 500 m². Daarbij zitten ook kantoren, opslagruimte en een aparte ingang. De datacenterruimte die HP in Muizen afneemt wordt een identieke kopie van HP's datacenter in Roosendaal. Daarmee wordt het een onderdeel van het HP Enterprise Cloud Services global VPC netwerk. Vorige maand maakte HP bekend dat het met zijn Virtual Private Cloud zou beginnen in België. Toen werd nog niet bekend bij welke partner HP zou aankloppen. Dat blijkt nu Syntigo te zijn. Het datacenter in Muizen opende in september 2012 en voorziet diensten voor Syntigo, Ictra (beiden van de NMBS) en AtoS. Maar het is al van bij het begin de bedoeling geweest dit ook naar externe klanten, zoals HP, aan te bieden. Wel zit het eerste gebouw (1.800 m²) daarmee zo goed als vol en wordt binnen enkele maanden een tweede gebouw opgetrokken. Dat moet eind 2014 klaar zijn. In totaal kan de totale site tot 4.500m² uitbreiden.