'In de toekomst zal wie het internet wil gebruiken, geïdentificeerd worden en zullen we de identiteit van elke gebruiker kennen', verklaarde minister Mahmoud Vaezi, zonder in detail te treden over de technische middelen die daarvoor gebruikt zullen worden.

Half november kondigde Vaezi al aan dat er een systeem gelanceerd zal worden waarmee bepaalde inhoud van sociale media gefilterd kan worden, waardoor de sites niet meer volledig tegengehouden zouden moeten worden.

Sinds de grote betogingen van juni 2009 blokkeren Iraanse autoriteiten regelmatig de toegang tot sociale netwerken als Twitter en Facebook. Er was toen protest tegen de herverkiezing van toenmalig president Mahmoud Ahmadinejad. Opposanten maakten massaal gebruik van het internet om medestanders te mobiliseren om op straat te komen. Ook sites die als niet-islamistisch of schadelijk voor het regime worden beschouwd, zijn geblokkeerd. (Belga/MI)

'In de toekomst zal wie het internet wil gebruiken, geïdentificeerd worden en zullen we de identiteit van elke gebruiker kennen', verklaarde minister Mahmoud Vaezi, zonder in detail te treden over de technische middelen die daarvoor gebruikt zullen worden. Half november kondigde Vaezi al aan dat er een systeem gelanceerd zal worden waarmee bepaalde inhoud van sociale media gefilterd kan worden, waardoor de sites niet meer volledig tegengehouden zouden moeten worden. Sinds de grote betogingen van juni 2009 blokkeren Iraanse autoriteiten regelmatig de toegang tot sociale netwerken als Twitter en Facebook. Er was toen protest tegen de herverkiezing van toenmalig president Mahmoud Ahmadinejad. Opposanten maakten massaal gebruik van het internet om medestanders te mobiliseren om op straat te komen. Ook sites die als niet-islamistisch of schadelijk voor het regime worden beschouwd, zijn geblokkeerd. (Belga/MI)