Met de overname van SunCom Wireless versterkt T-Mobile zijn afzetgebied in Noord- en Zuid-Carolina, Tennessee, Georgia, de Maagdeneilanden én Puerto Rico. De strategie van het Amerikaanse onderdeel van Deutsche Telekom is utbreiding in bestaande markten. Voor SunCom is de verkoop een opluchting. Het slecht draaiende bedrijf - over 2006 leed het een verlies van 337 miljoen dollar op een omzet van 852,9 miljoen - werd eind vorig jaar tijdelijk van de Amerikaanse beurs gestuurd.

De Amerikaanse markt voor mobiele telefonie bevindt zich in een consolidatie. Vorige maand kocht Verizon nog Rural Cellular voor 2,67 miljard dollar.

T-Mobile USA bedient inmiddels 26 miljoen klanten. In totaal heeft Deutsche Telekom 110 miljoen mobiele klanten.

In samenwerking met [Computable.nl]

Met de overname van SunCom Wireless versterkt T-Mobile zijn afzetgebied in Noord- en Zuid-Carolina, Tennessee, Georgia, de Maagdeneilanden én Puerto Rico. De strategie van het Amerikaanse onderdeel van Deutsche Telekom is utbreiding in bestaande markten. Voor SunCom is de verkoop een opluchting. Het slecht draaiende bedrijf - over 2006 leed het een verlies van 337 miljoen dollar op een omzet van 852,9 miljoen - werd eind vorig jaar tijdelijk van de Amerikaanse beurs gestuurd. De Amerikaanse markt voor mobiele telefonie bevindt zich in een consolidatie. Vorige maand kocht Verizon nog Rural Cellular voor 2,67 miljard dollar. T-Mobile USA bedient inmiddels 26 miljoen klanten. In totaal heeft Deutsche Telekom 110 miljoen mobiele klanten. In samenwerking met [Computable.nl]