Op vandaag moet u uw smartphone steeds binnen handbereik houden. Toekomstmuziek doet echter dromen van kledij waarin de technologie van uw smartphone geïntegreerd is. Draagbare technologie, quoi. Daaraan is Under Armour aan het werken, meldt Mashable.

Under Armour lanceerde al de Armour39, een outfit voor atleten. Die kledij meet hoe diep een atleet gaat tijdens zijn inspanningen, op een schaal van 1 tot 10. Daarin spelen onder andere mee het hartritme en de calorieën die verbrand worden. Armour39 wil de concurrentie aangaan met de Nike FuelBand door ook snelheid, intensiteit en een logboek van vorige prestaties te integreren.

Dat alles wordt gemeten met een band rond de borst. De meetapparatuur daarin kan gecombineerd worden met het Armour39-horloge of met een iOS-app voor de iPhone. Mashable stipt aan dat het jammer is dat er geen GPS-functie geïntegreerd is: "Op de markt van vandaag een groot gebrek, dat lopers zeker zal beïnvloeden in hun keuze." Voordeel is wel dat de batterij van de meetapparatuur een jaar meegaat. Maar ook daar kan iets op aangemerkt worden: ware een oplaadbare component niet beter geweest dan een batterij?

Op vandaag moet u uw smartphone steeds binnen handbereik houden. Toekomstmuziek doet echter dromen van kledij waarin de technologie van uw smartphone geïntegreerd is. Draagbare technologie, quoi. Daaraan is Under Armour aan het werken, meldt Mashable. Under Armour lanceerde al de Armour39, een outfit voor atleten. Die kledij meet hoe diep een atleet gaat tijdens zijn inspanningen, op een schaal van 1 tot 10. Daarin spelen onder andere mee het hartritme en de calorieën die verbrand worden. Armour39 wil de concurrentie aangaan met de Nike FuelBand door ook snelheid, intensiteit en een logboek van vorige prestaties te integreren. Dat alles wordt gemeten met een band rond de borst. De meetapparatuur daarin kan gecombineerd worden met het Armour39-horloge of met een iOS-app voor de iPhone. Mashable stipt aan dat het jammer is dat er geen GPS-functie geïntegreerd is: "Op de markt van vandaag een groot gebrek, dat lopers zeker zal beïnvloeden in hun keuze." Voordeel is wel dat de batterij van de meetapparatuur een jaar meegaat. Maar ook daar kan iets op aangemerkt worden: ware een oplaadbare component niet beter geweest dan een batterij?