T-Systems, de ict-dienstentak van Deutsche Telekom, neemt de externe hosting-klanten van SAP in Europa over.

Het gaat om het beheer van applicaties voor bijna 90 SAP-klanten. Bij de transactie is geen sprake van overdracht van medewerkers of vaste activa. T-Systems en SAP verwachten dat de deal, die afhankelijk is van de goedkeuring van mededingingsautoriteiten, begin oktober 2009 zal zijn afgerond. Het ict-dienstenbedrijf ziet de overname als een mogelijkheid om verdere wereldwijde groei te realiseren.

Volgens Olaf Heyden, lid van het managementteam van T-Systems en hoofd ICT Operations past de overname van de externe hostingactiviteiten naadloos in de wereldwijde SAP-strategie van T-Systems. Hij wijst op de Dynamic Services-benadering, waarbij SAP-diensten op maat worden geleverd. Multinationals, waaronder Shell, MAN en Linde, gebruiken die flexibele SAP-applicaties via het T-Systems-netwerk in München.

Recent haalde de Duitse ict-dienstverlener een opdracht binnen van de Continental Rubber Group. Hierbij integreert T-Systems de SAP-omgeving van Continental en neemt het deze in beheer. Het is het grootste SAP-project ooit voor de dochter van Deutsche Telekom. Het betreft meer dan 55.000 gebruikers wereldwijd en circa een miljoen units van SAP Application Performance Standard. Verder is er sprake van ongeveer 250 terabyte aan opgeslagen data. De producent betaalt alleen voor de reken- en opslagcapaciteit die het daadwerkelijk gebruikt.

In samenwerking met Computable

T-Systems, de ict-dienstentak van Deutsche Telekom, neemt de externe hosting-klanten van SAP in Europa over. Het gaat om het beheer van applicaties voor bijna 90 SAP-klanten. Bij de transactie is geen sprake van overdracht van medewerkers of vaste activa. T-Systems en SAP verwachten dat de deal, die afhankelijk is van de goedkeuring van mededingingsautoriteiten, begin oktober 2009 zal zijn afgerond. Het ict-dienstenbedrijf ziet de overname als een mogelijkheid om verdere wereldwijde groei te realiseren. Volgens Olaf Heyden, lid van het managementteam van T-Systems en hoofd ICT Operations past de overname van de externe hostingactiviteiten naadloos in de wereldwijde SAP-strategie van T-Systems. Hij wijst op de Dynamic Services-benadering, waarbij SAP-diensten op maat worden geleverd. Multinationals, waaronder Shell, MAN en Linde, gebruiken die flexibele SAP-applicaties via het T-Systems-netwerk in München. Recent haalde de Duitse ict-dienstverlener een opdracht binnen van de Continental Rubber Group. Hierbij integreert T-Systems de SAP-omgeving van Continental en neemt het deze in beheer. Het is het grootste SAP-project ooit voor de dochter van Deutsche Telekom. Het betreft meer dan 55.000 gebruikers wereldwijd en circa een miljoen units van SAP Application Performance Standard. Verder is er sprake van ongeveer 250 terabyte aan opgeslagen data. De producent betaalt alleen voor de reken- en opslagcapaciteit die het daadwerkelijk gebruikt. In samenwerking met Computable