De voedingsgroep Vandemoortele tekende zopas een contract met T-Systems voor de uitrol van een nieuw Europees netwerk verspreid over 28 sites. Belgacom Telindus ICT greep naast de deal.

Vandemoortele, met hoofdzetel in Gent, kiest voor een redundante MPLS backbone die volledig gemanaged wordt door T-Systems. De it-dienstengroep gebruikt Interoute als tweede backup route. "Het gaat om in beide gevallen om 2 Mbit/s verbindingen waarop vooral SAP, Microsoft Sharepoint en traditionele mailtoepassingen draaien," vertelt infrastructure service manager Koen Tacq.

T-Systems hanteert Ipanema voor de netwerkoptimalisatie. Concurrent Verizon Business had Cisco voorgesteld. Grote verliezer is echter de huidige leverancier Belgacom Telindus ICT dat voor het internationale gedeelte met BT en AT&T werkte. "De capaciteit van het huidige netwerk wordt met een factor tien verhoogd, terwijl het ook nog goedkoper wordt," aldus Koen Tacq. Vandemoorterele telt zowat 35 medewerkers in zijn it-afdeling. Het nieuwe netwerk, goed voor een contract van 4 miljoen euro verspreid over vijf jaar, moet in juni opgeleverd worden. Vandemoortele is vooral bekend om zijn oliën en diepvriesaanbod voor bakkerijen.

De voedingsgroep Vandemoortele tekende zopas een contract met T-Systems voor de uitrol van een nieuw Europees netwerk verspreid over 28 sites. Belgacom Telindus ICT greep naast de deal. Vandemoortele, met hoofdzetel in Gent, kiest voor een redundante MPLS backbone die volledig gemanaged wordt door T-Systems. De it-dienstengroep gebruikt Interoute als tweede backup route. "Het gaat om in beide gevallen om 2 Mbit/s verbindingen waarop vooral SAP, Microsoft Sharepoint en traditionele mailtoepassingen draaien," vertelt infrastructure service manager Koen Tacq. T-Systems hanteert Ipanema voor de netwerkoptimalisatie. Concurrent Verizon Business had Cisco voorgesteld. Grote verliezer is echter de huidige leverancier Belgacom Telindus ICT dat voor het internationale gedeelte met BT en AT&T werkte. "De capaciteit van het huidige netwerk wordt met een factor tien verhoogd, terwijl het ook nog goedkoper wordt," aldus Koen Tacq. Vandemoorterele telt zowat 35 medewerkers in zijn it-afdeling. Het nieuwe netwerk, goed voor een contract van 4 miljoen euro verspreid over vijf jaar, moet in juni opgeleverd worden. Vandemoortele is vooral bekend om zijn oliën en diepvriesaanbod voor bakkerijen.