De tablet - vandaag vooral de iPad maar in toenemende mate ook Android-toestellen - vindt zijn weg in de ondernemingen. Uit een recente enquête van Data News en AtoS blijkt dat 8 procent van de werknemers al een tablet ter beschikking krijgt.

De tablet is vooral populair bij kleinere ondernemingen met minder dan 50 medewerkers. Hoe groter de onderneming hoe minder tablets er te vinden zijn. Dat blijkt uit de online enquête bij net geen 2.000 werknemers in Belgische bedrijven in opdracht van Data News en AtoS. De desktop (32%) moet stilaan plaats ruimen voor de laptop die door meer dan 4 op 5 werkgevers ter beschikking wordt gesteld. Bij grote ondernemingen loopt dat zelfs op tot 90%.

Zowat iedereen krijgt een mobiel toestel, in bijna de helft van de gevallen gaat het om een smartphone. Opvallend is dat meer mannen (48%) dan vrouwen (38%) een dergelijk toestel krijgen. De netbook is zo goed als afgeschreven en wordt slechts door enkelingen gehanteerd.

Heel wat meer gegevens over de 'zero e-mail' enquête en het begeleidende rondetafelgesprek vindt u in ons volgende Data News magazine van 25 november.

De tablet - vandaag vooral de iPad maar in toenemende mate ook Android-toestellen - vindt zijn weg in de ondernemingen. Uit een recente enquête van Data News en AtoS blijkt dat 8 procent van de werknemers al een tablet ter beschikking krijgt. De tablet is vooral populair bij kleinere ondernemingen met minder dan 50 medewerkers. Hoe groter de onderneming hoe minder tablets er te vinden zijn. Dat blijkt uit de online enquête bij net geen 2.000 werknemers in Belgische bedrijven in opdracht van Data News en AtoS. De desktop (32%) moet stilaan plaats ruimen voor de laptop die door meer dan 4 op 5 werkgevers ter beschikking wordt gesteld. Bij grote ondernemingen loopt dat zelfs op tot 90%. Zowat iedereen krijgt een mobiel toestel, in bijna de helft van de gevallen gaat het om een smartphone. Opvallend is dat meer mannen (48%) dan vrouwen (38%) een dergelijk toestel krijgen. De netbook is zo goed als afgeschreven en wordt slechts door enkelingen gehanteerd. Heel wat meer gegevens over de 'zero e-mail' enquête en het begeleidende rondetafelgesprek vindt u in ons volgende Data News magazine van 25 november.