Dat blijkt uit een Amerikaanse studie bij 2.048 kinderen tussen 10 en 13 jaar die school lopen in Massachusetts. Het onderzoek is verschenen in het Amerikaanse blad Pediatrics.

Smartphones en tablets in de slaapkamer: 21 minuten minder slaap

Van de onderzochte tieners slapen diegenen met tablets en smartphones in hun slaapkamer gemiddeld 21 minuten minder lang dan zij die niet in hun kamer niet over zulke toestellen beschikken.

Tv in de slaapkamer: 18 minuten minder slaap

Kinderen met een televisie aan het voeteneinde van hun bed zien hun slaap met 18 minuten geamputeerd in vergelijking met leeftijdsgenoten die geen afstandsbediening binnen handbereik hebben.

Onderzoekers: 'Dit is een waarschuwing tegen beeldschermen in kinderkamers'

'Deze resultaten moeten waarschuwen tegen onbeperkt toegang tot beeldschermen in kinderkamers', benadrukken de wetenschappers onder leiding van Jennifer Falbe van het Instituut voor Volksgezondheid aan de Universiteit van Californië.

(Belga/MI)

Dat blijkt uit een Amerikaanse studie bij 2.048 kinderen tussen 10 en 13 jaar die school lopen in Massachusetts. Het onderzoek is verschenen in het Amerikaanse blad Pediatrics.Smartphones en tablets in de slaapkamer: 21 minuten minder slaapVan de onderzochte tieners slapen diegenen met tablets en smartphones in hun slaapkamer gemiddeld 21 minuten minder lang dan zij die niet in hun kamer niet over zulke toestellen beschikken. Tv in de slaapkamer: 18 minuten minder slaapKinderen met een televisie aan het voeteneinde van hun bed zien hun slaap met 18 minuten geamputeerd in vergelijking met leeftijdsgenoten die geen afstandsbediening binnen handbereik hebben. Onderzoekers: 'Dit is een waarschuwing tegen beeldschermen in kinderkamers''Deze resultaten moeten waarschuwen tegen onbeperkt toegang tot beeldschermen in kinderkamers', benadrukken de wetenschappers onder leiding van Jennifer Falbe van het Instituut voor Volksgezondheid aan de Universiteit van Californië. (Belga/MI)