Op 6 november organiseren Flanders DC en IBBT in samenwerking met Bryo, het startersproject van Voka, de Fail Conference. Tijdens dit event delen 20 ondernemers uit binnen en buitenland hoe zij met 'misgelopen' projecten zijn omgegaan.

Vaak wordt er een vergelijking gemaakt tussen de ondernemerscultuur in de Verenigde Staten en Europa. In Silicon Valley wordt falen aanvaard als een gevolg van een genomen risico. In Vlaanderen en in België wordt het stopzetten van een onderneming vaak nog gezien als gezichtsverlies en betekent een faillissement dikwijls het einde van een veelbelovende carrière.

Tijdens de Fail Conference wordt geopperd dat het niet erg is om te falen, zolang je het netjes doet en er iets uit leert. Van gebrek aan cash tot de verkeerde technologie of teamsamenstelling: ondernemingen stoppen om uiteenlopende redenen.

Tijdens de Fail Conference op 6 november delen zo'n 20 ondernemers uit binnen- en buitenland hun persoonlijke verhaal in het ICC te Gent. Onder meer Frank Bekkers (Mobile Vikings) en Jan Verheyen tekenen present. De conferentie richt zich op een breed publiek van aspirant-ondernemers tot beleidsmakers.

Op 6 november organiseren Flanders DC en IBBT in samenwerking met Bryo, het startersproject van Voka, de Fail Conference. Tijdens dit event delen 20 ondernemers uit binnen en buitenland hoe zij met 'misgelopen' projecten zijn omgegaan. Vaak wordt er een vergelijking gemaakt tussen de ondernemerscultuur in de Verenigde Staten en Europa. In Silicon Valley wordt falen aanvaard als een gevolg van een genomen risico. In Vlaanderen en in België wordt het stopzetten van een onderneming vaak nog gezien als gezichtsverlies en betekent een faillissement dikwijls het einde van een veelbelovende carrière. Tijdens de Fail Conference wordt geopperd dat het niet erg is om te falen, zolang je het netjes doet en er iets uit leert. Van gebrek aan cash tot de verkeerde technologie of teamsamenstelling: ondernemingen stoppen om uiteenlopende redenen. Tijdens de Fail Conference op 6 november delen zo'n 20 ondernemers uit binnen- en buitenland hun persoonlijke verhaal in het ICC te Gent. Onder meer Frank Bekkers (Mobile Vikings) en Jan Verheyen tekenen present. De conferentie richt zich op een breed publiek van aspirant-ondernemers tot beleidsmakers.