De Aziatische grootmacht laat de laatste jaren steeds nadrukkelijker weten dat Taiwan weer bij 'het moederland' moet gaan horen. Onlangs nog hield China een grootscheepse militaire oefening rond Taiwan. Dat gebeurde na een bezoek van de Amerikaanse politica Nancy Pelosi aan Taiwan.

TSMC maakt het merendeel van de chips wereldwijd en doet dat in opdracht van techbedrijven. De onderneming is al een fabriek in Japan aan het bouwen en denkt na over meer fabrieken. TSMC werkt ook aan een fabriek in de Amerikaanse staat Arizona.

De Aziatische grootmacht laat de laatste jaren steeds nadrukkelijker weten dat Taiwan weer bij 'het moederland' moet gaan horen. Onlangs nog hield China een grootscheepse militaire oefening rond Taiwan. Dat gebeurde na een bezoek van de Amerikaanse politica Nancy Pelosi aan Taiwan.TSMC maakt het merendeel van de chips wereldwijd en doet dat in opdracht van techbedrijven. De onderneming is al een fabriek in Japan aan het bouwen en denkt na over meer fabrieken. TSMC werkt ook aan een fabriek in de Amerikaanse staat Arizona.