Met de verhoging van zijn bod met 11 procent tot 2,3 miljard euro, is de kans weer wat groter geworden dat Cisco de videoconferencingspecialist Tandberg overneemt én daardoor meteen een speler wordt om ernstig mee rekening te houden - ook in het lagere segment.

Het afgelopen halfjaar was Tandberg immers goed voor 31 procent van het aantal wereldwijd verscheepte 'units'. Grote concurrent Polycom haalde 35 procent van de koek binnen. Toch is David van den Berg, Benelux-directeur van Polycom niet bang. Integendeel zelfs, hij ziet de mogelijke overname als goed nieuws. "Cisco zal nu allicht verder wegtrekken van de open standaarden. Daar kunnen wij als enige overgebleven onafhankelijke speler in de markt alleen maar van profiteren", klinkt het.

Volgens van den Berg is Polycom nu een geliefkoosde partner geworden bij integratoren die 'video endpoints' nodig hebben voor unified Communications-oplossingen. De vraag is natuurlijk hoe lang Polycom nog onafhankelijk kan blijven. "Wij zijn een onafhankelijke speler en we voelen ons goed in die rol. Al de rest is speculatie", zegt David van den Berg die erop wijst dat er bij Cisco/Tandberg wel ernstige overlap zit in de high-end Telepresence-oplossingen.

Ook Sven Lagerweij, managing director van Talk & Vision dat videoconferencingproducten aan de man brengt, is veeleer opgezet met de mogelijke overname van Tandberg. "Dit geeft perfect aan dat videoconferencing echt een belangrijke markt geworden is", zegt Lagerweij. Interessant detail is dat Talk & Vision zowel Tandberg- als Polycom-apparatuur verdeelt.

Met de verhoging van zijn bod met 11 procent tot 2,3 miljard euro, is de kans weer wat groter geworden dat Cisco de videoconferencingspecialist Tandberg overneemt én daardoor meteen een speler wordt om ernstig mee rekening te houden - ook in het lagere segment. Het afgelopen halfjaar was Tandberg immers goed voor 31 procent van het aantal wereldwijd verscheepte 'units'. Grote concurrent Polycom haalde 35 procent van de koek binnen. Toch is David van den Berg, Benelux-directeur van Polycom niet bang. Integendeel zelfs, hij ziet de mogelijke overname als goed nieuws. "Cisco zal nu allicht verder wegtrekken van de open standaarden. Daar kunnen wij als enige overgebleven onafhankelijke speler in de markt alleen maar van profiteren", klinkt het. Volgens van den Berg is Polycom nu een geliefkoosde partner geworden bij integratoren die 'video endpoints' nodig hebben voor unified Communications-oplossingen. De vraag is natuurlijk hoe lang Polycom nog onafhankelijk kan blijven. "Wij zijn een onafhankelijke speler en we voelen ons goed in die rol. Al de rest is speculatie", zegt David van den Berg die erop wijst dat er bij Cisco/Tandberg wel ernstige overlap zit in de high-end Telepresence-oplossingen. Ook Sven Lagerweij, managing director van Talk & Vision dat videoconferencingproducten aan de man brengt, is veeleer opgezet met de mogelijke overname van Tandberg. "Dit geeft perfect aan dat videoconferencing echt een belangrijke markt geworden is", zegt Lagerweij. Interessant detail is dat Talk & Vision zowel Tandberg- als Polycom-apparatuur verdeelt.