Tandberg zegt dat het benaderd is door een private equity firma. Mogelijk gaat het over Silver Lake, schrijft The Financial Times.

Meteen na de mededeling van Tandberg dat het gesprekken voert met een mogelijke overnemer - en waarvoor het reeds beroep doet op het advies van JPMorgan - schoot het aandeel met 17 procent de hoogte in. Ceo Fredrik Halvorsen, onthield zich van commentaar.

Volgens de geruchtenmolen zou de potentiële overnemer best wel de private equity groep Silver Lake kunnen zijn. De groep is gespecialiseerd in buy-outs van technologie en haalde vorig jaar nog Avaya binnen. De potentiële overname komt op een moment waarop de markt van videoconferencing sterke groei kent. Heel wat internationaal georiënteerde bedrijven proberen momenteel hun interne communicatie te stroomlijnen en de work-life balans van hun werknemers te verbeteren en videoconferencing kan daar een handig hulpmiddel voor zijn.

Tandberg zegt dat de markt vorig jaar met 37 procent steeg. Nog niet zo lang geleden stak het bedrijf concurrent Polycom voorbij, waardoor het in de Verenigde Staten marktleider werd. Vorig jaar nam Tandberg nog de Britse sectorgenoot Codian over om zijn marktpositie verder te versterken.

Tandberg zegt dat het benaderd is door een private equity firma. Mogelijk gaat het over Silver Lake, schrijft The Financial Times. Meteen na de mededeling van Tandberg dat het gesprekken voert met een mogelijke overnemer - en waarvoor het reeds beroep doet op het advies van JPMorgan - schoot het aandeel met 17 procent de hoogte in. Ceo Fredrik Halvorsen, onthield zich van commentaar. Volgens de geruchtenmolen zou de potentiële overnemer best wel de private equity groep Silver Lake kunnen zijn. De groep is gespecialiseerd in buy-outs van technologie en haalde vorig jaar nog Avaya binnen. De potentiële overname komt op een moment waarop de markt van videoconferencing sterke groei kent. Heel wat internationaal georiënteerde bedrijven proberen momenteel hun interne communicatie te stroomlijnen en de work-life balans van hun werknemers te verbeteren en videoconferencing kan daar een handig hulpmiddel voor zijn. Tandberg zegt dat de markt vorig jaar met 37 procent steeg. Nog niet zo lang geleden stak het bedrijf concurrent Polycom voorbij, waardoor het in de Verenigde Staten marktleider werd. Vorig jaar nam Tandberg nog de Britse sectorgenoot Codian over om zijn marktpositie verder te versterken.