Tandberg, de Noorse specialist in videoconferentie neemt Codian over voor bijna 200 miljoen euro. Het haalt daarmee telepresence technologie in huis.

Het Britse Codian, met hoofdzetel in Langley, telt 107 medewerkers, die tijdens de eerste zes maanden een omzet haalden van 13 miljoen euro. Dat is niet zo gek veel, maar Codian heeft wel high definition videoconferentietechnologie in huis en kan telepresence aanbrengen. Dat moet de positie van Tandberg verstevigen ten opzichte van rivaal Cisco. Telepresence biedt de perceptie dat de correspondent in dezelfde ruimte staat.

Tandberg zelf is samen met Polycom één van de marktleiders, met een kwartaalomzet van zo'n 150 miljoen euro. Met de komst van ip videoconferentie zou volgens analisten de technologie dan toch eindelijk doorbreken. De markt wordt vandaag geschat op zo'n 800 miljoen euro.

Tandberg, de Noorse specialist in videoconferentie neemt Codian over voor bijna 200 miljoen euro. Het haalt daarmee telepresence technologie in huis. Het Britse Codian, met hoofdzetel in Langley, telt 107 medewerkers, die tijdens de eerste zes maanden een omzet haalden van 13 miljoen euro. Dat is niet zo gek veel, maar Codian heeft wel high definition videoconferentietechnologie in huis en kan telepresence aanbrengen. Dat moet de positie van Tandberg verstevigen ten opzichte van rivaal Cisco. Telepresence biedt de perceptie dat de correspondent in dezelfde ruimte staat. Tandberg zelf is samen met Polycom één van de marktleiders, met een kwartaalomzet van zo'n 150 miljoen euro. Met de komst van ip videoconferentie zou volgens analisten de technologie dan toch eindelijk doorbreken. De markt wordt vandaag geschat op zo'n 800 miljoen euro.