Nokia Siemens Networks gaat de afdelingen Product Engineering, R&D Services en delen van de Operations and Business Software (OBS) business unit overdragen aan Tata Consultancy Services (TCS). Het gaat om een 'multi-million euro' overeenkomst.

De delen die overgedragen worden met 90 werknemers, zitten nu nog in het Nokia Siemens Networks development center in Düsseldorf. Juhani Hintikka, die aan het hoofd staat van de OBS-unit bij Nokia Siemens Networks, zingt in de persmededeling de lofzang over Tata Consultancy Services: "Reeds jaren zijn zij een waardevolle partner voor zowel Nokia als Siemens. TCS brengt ons heel wat ervaring met outsourcingsprojecten bij en heeft al bewezen dat ze het transfereren én integreren van R&D-mensen tot een goed einde kunnen brengen."

N. Chandrasekaran, de coo en executive director bij TCS, lijkt het akkoord als een volgende, logische stap in de Europese expansie te zien. "Dit nieuwe regionale 'delivery center' voor telecommunicatieklanten in Düsseldorf is van strategische waarde voor ons, aaangezien Duitsland een belangrijke Europese markt is", klinkt het.

Nokia Siemens Networks gaat de afdelingen Product Engineering, R&D Services en delen van de Operations and Business Software (OBS) business unit overdragen aan Tata Consultancy Services (TCS). Het gaat om een 'multi-million euro' overeenkomst. De delen die overgedragen worden met 90 werknemers, zitten nu nog in het Nokia Siemens Networks development center in Düsseldorf. Juhani Hintikka, die aan het hoofd staat van de OBS-unit bij Nokia Siemens Networks, zingt in de persmededeling de lofzang over Tata Consultancy Services: "Reeds jaren zijn zij een waardevolle partner voor zowel Nokia als Siemens. TCS brengt ons heel wat ervaring met outsourcingsprojecten bij en heeft al bewezen dat ze het transfereren én integreren van R&D-mensen tot een goed einde kunnen brengen." N. Chandrasekaran, de coo en executive director bij TCS, lijkt het akkoord als een volgende, logische stap in de Europese expansie te zien. "Dit nieuwe regionale 'delivery center' voor telecommunicatieklanten in Düsseldorf is van strategische waarde voor ons, aaangezien Duitsland een belangrijke Europese markt is", klinkt het.